Напишете дума/думи за търсене

Нешка Робева си взе "сбогом" с публиката

фотограф: Мила Иванова

В новия брой на сп. "Всичко за жената" една от емблематичните фигури в българския спорт - Нешка Робева, сподели, че с последния си спектакъл си взима "сбогом" с публиката.

"Повече не мога да продължа, нямам силите - казва Нешка. - Това са 15 години, в които сме непрекъснато по пътищата – от град в град, в студени, в ледени зали, в най-големия пек по площадите. Няма да забравя как веднъж на всички момичета им станаха мехури, защото играеха боси. На друго място пък се развали отоплението и те стояха почти голи на сцената в продължение на час и половина, за да не падне спектакълът, докато публиката беше с кожуси. Ето това е нашият живот и това са 15 години. Уморих се. Най-тъжното е, когато установиш, че тези, които ни управляват, не могат да надскочат собственото си его. Те не понасят Нешка Робева, добре. И аз не понасям много хора. Но когато някой прави нещо, което е полезно за хората, мога да оценя този продукт. А те в своята ненавист към мен не оценяват това, което правят тези деца. Това, че със своето творчество повдигат духа на хората, остава незабелязано. Те са обичани и навсякъде са прекрасно приети. Салоните са препълнени. Нямам никакво желание да имам частна трупа, но не ги искат като държавни артисти и не ми помагат по никакъв начин. Затова мисля, че в този вид това е последното турне, което правим и с което аз искам да си взема „сбогом“ с нашата публиката."

В този преломен момент от живота си Нешка Робева прави и една по-сериозна равносметка: "Благодарна съм на съдбата, че ми даде такъв живот. В последно време не живея така интензивно, но преди всяка минута съм живяла така. Обиколила съм света. Благодарна съм, защото съм имала възможност да се докосна до различни хора – от най-високо ниво до тези, които съм срещала по площадите и които се хранят от кофите за боклук. Хора от различни цивилизации и от различни вери. Най-голямото ми богаство е контактът с различните хора. Живях един невероятен живот и не смятам да го спирам."

Какво ще прави Нешка оттук нататък, както и какво помни за леля Ванга и нейните предсказания за България, може да научите от новия брой на сп. "Всичко за жената".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X