Напишете дума/думи за търсене

Химическият пилинг изравнява тена и освежава кожата

Химическите пилинги оказват специфичен ефект върху кожата на лицето, в зависимост от различните видове киселини, с които се третира тя. От значение е проблемът, който се цели да бъде отстранен. Най-често пилингът се прилага при фини или по-дълбоки бръчки и белези, пигментни петна, проблемна и повехнала кожа.

Салициловата киселина се използва обикновено при мазна и проблемна кожа, с разширени пори. При акне се смесва нисък процент гликолова киселина със салицилова. А когато е с по-висок процент, гликоловата киселина може да се използва за хидратация на кожата при фини бръчки. При дълбоки бръчки, белези от акне и разширени пори се прилага хлороцентна киселина. Пилинг се прави и за отстраняване на пигментация, и за освежаване на повехнала кожа. Принципът на химическия пилинг е от леко до интензивно излющване на кожата и активиране на кръвообращението, което е резултат от действието на съответната киселина и нейната концентрация. Пилингите са повърхностни, средно дълбоки и дълбоки.

Колко процедури се препоръчват

Всяка пилинг процедура е строго регламентирана в зависимост от типа кожа, ефект, който се търси, и киселината, която се използва. За да има съответния резултат, е необходимо да се направят няколко процедури – 4-5, през интервал от две седмици. Този период може да е по-кратък или по-дълъг, тъй като се определя от това за колко време ще се възстанови лицето от предишната процедура. Има и киселини, с които кожата не бива да се третира повече от веднъж месечно.

Предпазни мерки

След химически пилинг пациентът не бива да се излага на слънце. Затова и най-подходящото време за тези процедури е в края на октомври или ноември, когато слънцето не е толкова активно. Допълнителна предпазна мярка е денем да се нанася фотозащитен продукт върху лицето в продължение на седмица, а вечер – хидратиращ крем. При по-дълбоките пилинги в зависимост от конкретния случай дерматологът може да препоръча специални регенериращи кремове. С тази процедура кожата става хидратирана, с бистър тен и подмладена. За успокоение на клиентите, няма опасност от предозиране на концентрацията на киселините в пилинга, защото се използват готови субстанции. Но при всички случаи се подложете на пилинг само при квалифицирано лице.

Важно е да се знае, че не е желателно да се комбинира пилинг с други процедури. Може да се направи козметична терапия и химически пилинг, филър и химически пилинг, но специалистът е този, който трябва да прецени коя процедура да е първа.
Противопоказно е да се прави пилинг при бременност, кърмене, тежки кожни заболявания, автоимунни болести, чувствителност на кожата или алергия към съответните киселини. За да се избегнат нежелани реакции се прави предварително тестване към продукта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X