Напишете дума/думи за търсене

Хубаво е да спим по гръб, за да не "мачкаме" лицето си

Има до болка познати правила за красива кожа, които въпреки всичко малко от нас спазват. Като това да не пушим, да спим достатъчно, да не нервничим и да не се ядосваме, да почистваме редовно грима. Отминаваме с пренебрежение и куп други навици, които вредят на красотата ни.

Да дъвчите дъвка

Дъвката според многобройните реклами възстановява киселинния баланс в устата ни след хранене и освежава дъха ни. А британски учени ни убеждават, че дъвченето й стимулира мисловния процес.
Европейски пластични хирурзи и козметици обаче бият тревога и предупреждават, че дъвченето на дъвка води до преждевременни мимически бръчки около устата.
Пластичният хирург Хема Сундарам от Вашингтон обяснява, че постоянното дъвчене намалява тонуса на мускулите в долната част на лицето. В резултат на това кожата там губи своята еластичност и се появяват бръчки.

Решението:
Ако се доверите на пластичните хирурзи, заменете дъвката с освежаващи дъха бонбони.

Да спите настрани
Факт е, че много жени се сдобиват с бръчки не само по лицето, но и по врата и деколтето, само заради начина, по който спят. Ако предпочитате да спите настрани, провокирате преждевременна поява на излишни бръчки и не само мимически. Качеството на възглавницата също може да влоши или да подобри състоянието на кожата и стойката ви. Лесно ще се убедите, ако попитате някоя 40-годишна жена, която със сигурност е забелязала как понякога сутрин се събужда с "намачкано" като стар вестник лице. И преди да се оправи, минават часове. Представете си, какво се случва с кожата ви, ако я "нагъвате" всяка нощ?

Решението:
Спецовете съветват да спите на гръб. И да си купите удобна ортопедична възглавница. А за да избегнете неприятните гънки по шията, възгланицата не бива да е прекалено висока. Изобщо изборът на възглавница се оказва деликатна рабата, не го подценявайте.

Да пиете със сламка

Дамите които предпочитат да пият сокчета, айрян, коктейли със сламка, както и пушачките рискуват да се сдобият с куп досадни гънчици около устата.
Работа е там, че когато постоянно протягаме устни напред, напрягаме мускулите в тази зона и с времето се сдобиваме с така наречените "струнни бръчки".
С възрастта еластичността на кожата ни намалява и при пушачките или тези, които редовно пият със сламка кожните гънки по горната устна бързо се превръщат в дълбоки и загрозяващи ни бръчки.

Решението:
Ако сте пушачка, а искате лицето ви да грее, зарежете цигарите, които не само водят до ранно стареене на кожата, но и съсипват здравето ви. Ако сте фенка на питиетата със сламка, но се ужасявате от бръчките, доставяйте си това удоволствие по-рядко.

Да не почиствате грима си

Това е неприятен навик не само на младите момичета, но и на по-зрелите жени. А кожата следва своите биоритми и от полунощ до 4 часа активно поглъща това, което е на повърхността й. Като си спестявате почистването нарушавате кожното дишане и в клетките не постъпва достатъчно кислород. Така не само се лишавате от свеж тен, но и може да си причините дерматити, акне, алергии.

Решението:
Не пренебрегвайте демакиажа, въпреки че само 40% от състоянието на кожата ви зависят от козметичните грижи и процедури и цели 60% от начина ви на живот, от храната и дори от позитивните ви мисли.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X