Напишете дума/думи за търсене

Да състарим спомените по-бързо от времето

Въпреки че в наши дни светът е наркотично зависим към модернизацията, на хората все още им се иска от време на време да се докоснат до нещо ретро. Старите снимки винаги дават чувството за история и ни усмихват с великите спомени, които лъхат от тях. Те са почти светкавична връзка с миналото. Понякога обаче дигиталният фотос изглежда нормален и скучен, но ако добавите правилните филтри и цветови корекции, може да се превърне в шедьовър. Ако искате кадрите ви да имат винтидж излъчване, ви предлагаме няколко варианта, които ги състаряват по-бързо от времето.

На Изток от машината на времето

Японците, които най-вероятно ще изпаднат в абстиненция, ако нямат под ръка фотоапарат, са измайсторили сайт, който състарява снимките до 100 години назад във времето само с едно кликване на бутона. Слава Богу, създателите на http://labs.wanokoto.jp/olds са помислили и за онези, които не владеят езика на шогуните. В горния десен ъгъл на страницата има бутон, който води към английската му версия.

Всичко, което трябва да направите, е да качите снимка от компютъра си на страницата или да изберете интернет адреса на фото, което вече се намира в мрежата. Този метод е малко по-бърз от стандартното ъплоудване от лаптопа ви. Единственият недостатък е, че не можете да зададете предварително опции колко и в какви цветове да стане „овехтяването”. След обработването на снимката, можете да я свалите от бутона download, който се намира под нея или да я споделите в акаунта си в Twitter.
Този сайт е идеален помощник за тези от вас, които не боравят с Photoshop.

Незабавно в миналото


За притежателите на смартфони, които обичат да снимат, приложението Instagram се е превърнало в религия. Само с две докосвания на екрана снимката се превръща от реалистично бозава в нещо, с което искате да се изфукате пред приятели и цялото Instagram общество. С него можете да разказвате ежедневните си истории посредством стилизирани снимки. За да ползвате Instagram, трябва да се впишете в кастата на телефонните фотографи чрез e-mail, потребителско име и парола. Можете да конфигурирате творчеството си, давайки му достъп до Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr, Foursquare и Posterous. Ако не искате пък да споделяте с останалите най-интимните си моменти, винаги можете да ограничите достъпа. Приложението предлага няколко безплатни дизайнерски филтри, които ви дават ретро ефекта. Има дори опция, която ви дава възможност да отбележите географската ширина, на която се е случила снимката.

Чай, кафе и ретро

Можете да състарите за секунди и снимка, която е извадена на обикновена хартия, а не на фотографска. Всичко, което ви трябва, са чайник, пакетче чай и супена лъжица кафе. След като водата заври, залейте пакетчето чай и лъжицата с кафе, които кротко чакат в голям буркан. Разбъркайте сместа и почакайте няколко минути да се поохлади. Излейте съдържанието в тиган и потопете снимката. Една минута след това я извадете от тази водна баня и я сложете върху плоска повърхност да изсъхне леко. Ще ви трябват още 10 минути в микровълновата, за да достигнете състарителния ефект на снимката.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X