Напишете дума/думи за търсене

Минерална гурме диета в 3 лесни стъпки

Диети, спорт, глад, ограничения. Свикнали сме да мислим за перфектната фигура като резултат от много усилия. Често погрешно се втурваме да следваме поредния нашумял хранителен режим без да познаваме механизмите на тялото, които гарантират така желаното отслабване. Малко от нас знаят за ролята на естествените съставки на организма, които са двигателите на метаболизма му. Това са минералите, съдържащите се във всяка човешка тъкан. В тялото обаче те са под формата на химични съединения (минерални соли). Любопитни ли сте да разберете кои са те?

Приятелките на стройния силует са минералните соли натриев сулфат, калиев фосфат и натриев фосфат. Въпросът е как да ги активизирате, така че да работят за каузата за по-привлекателна фигура. Първото условие за успеха, разбира се, е храненето, защото чрез него организмът си набавя жизненонеобходимите му минерални вещества. Второто условие е тялото да бъде стимулирано да ги усвои добре от храната. Нещо, което често не може да се осъществи, защото стресът и преумората пречат на този естествен процес.

И така стъпка по стъпка към новата фигура...

Първа стъпка са храните, които задължително трябва да присъстват в менюто ви, за да дадете подходящото гориво на метаболизма си. Не се затормозявайте с дълги списъци от храни. Ето няколко от тях, които съдържат и трите минерални соли. Това са сусамовите семена, целината, овчето сирене, лещата, спанакът, тиквените семки, гъбите, кашуто, лененото семе. Какво да направите? Стремете се всеки ден поне една от тях да присъства в храната ви, но в малки количества като в гурме кухнята, за да не хапвате излишни калории.

Втора стъпка са минералите под формата на Шуслерови минерални соли, които трябва да приемате минимум 40 дни, за да постигнете редуциране на теглото. Солите са под формата на таблетки. Необходими са по 5 от всяка.Те помагат на клетките по-добре да усвояват онова, което им давате с храната. Открити от немския лекар д-р Шуслер преди повече от 100 години, солите са номерирани за улеснение (общо са 12 на брой).
Сутрин се приема Шуслерова сол №10 натриев сулфат. Това е помощникът на отделителната система и детоксикацията. Прочиства черния дроб, ускорява изхвърлянето на излишните течности и шлаки, има меко диуретично действие.
На обяд е време за Шуслерова сол №5 калиев фосфат. Това е основният градивен елемент на нервната система. Връща тонуса и доброто настроение. С нея можете да кажете стоп на излишното „терапевтично похапване” или „хапване от нерви”!
А вечерта е ред на Шуслерова сол №9 натриев фосфат. Това е солта на обмяната на веществата. Ако често ви мъчи глад за сладко, това означава, че има недостиг от нея в организма. Тя извежда излишните течности от клетката, подобрява метаболизма, помага за преработването на по-мазните храни и се справя с киселините.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X