Напишете дума/думи за търсене

YouTube с нова политика за сваляне на клиповете

YouTube обяви нова политика относно исканията за т.нар. takedowns или сваляния на видео съдържание от сайта поради причини, свързани с нарушени авторски или други права, пише kaldata.com.

Конкретният повод за действията на компанията е скокът от искания за премахването на клипове, които се наблюдава в последно време. Сред тях попадна най-различно съдържание, включително и за популярната видео игра Call of Duty. Това предизвика вълна от недоволство в създателите на съдържание за известния сайт, които се опасяваха, че те не правят достатъчно и разчитат прекалено много на автоматизираната система.

В отговор на тези оплаквания, YouTube обяви, че създава специален екип, чиято задача ще бъде внимателно да наблюдава подобни искания и да ограничи до минимум погрешното сваляне на клипове в резултат на тях, ако няма законова причина. Компанията обеща и пълна прозрачност, когато предприема ограничаване на приходите от даден клип, както и цялостно подобряване на комуникацията с авторите.

Официално YouTube отрича да сме свидетели на скок в takedown заявките, но е очевидно, че компанията се опитва да действа превантивно, за да избегне по-голяма криза, която ще ѝ създаде лоша репутация и дори може да принуди много от създателите на оригинално съдържание да потърсят друга платформа за изява.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X