Напишете дума/думи за търсене

Най-големият круизен кораб тръгна на първото си плаване

СНИМКА: Ройтерс

Harmony of the seas (Хармония на моретата) - най-големият пътнически кораб в света, поема днес на първото пробно плаване по море от западното френско пристанище Сен-Назер, преди да бъде доставен през май на американски корабособственик, предаде Франс прес. 

Очаква се многобройна публика да изпрати кораба. Той е построен в корабостроителницата STX France с главозамайващи размери: 362 метра дължина, 66 метра широчина, 16 палуби, 120 хил. тона. Той ще превозва над 6 хил. пътници и над 2 хил. души екипаж.

Пробното плаване ще продължи до неделя, а до края на април ще има и второ. На първото пътуване на борда ще има най-малко 500 души, главно команден екипаж, пробни екипи от STX France и нейните доставчици, както и контролен екип на клиента.

Пробните плавания са да се направи реглаж на централата за производство на електроенергия и на системите за изтласкване, както и да се изпробва маневреността на кораба, съобщи френският корабостроител.

От няколко месеца "Хармония на моретата" е атракцията на града. Той е поръчан през 2012 година за 1 милиард евро. Туристическата служба организира всеки ден посещения на туристи, които искат да застанат до "великана". 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X