Напишете дума/думи за търсене

За и против дългия годеж

Не че някога съм си въобразявала, че ще се сгодя, камо ли да се омъжа, но както обичам да казвам, животът има по-добри планове от нас.
Защото ако остави на нас да вземаме навременни решения, най-вероятно никога няма да стигнем до пробната с първата си булчинска рокля.
Все нещо ни спъва по пътя към олтара - образование, пари, кариера, планове за емигриране...

След няколко седмици ще стана свидетел на законно отразената любов между двама приятели, сгодени от година. Да не говорим, че двамата с бъдещия младоженец избрахме пръстена 365 дни преди това.

Последни проучвания сочат, че 40% от сгодените двойки чакат от 13 до 18 месеца, преди да се бракосъчетаят, а 23 на сто удължават периода до двегодишен.
Какви са предимствата и недостатъците на предългия път към брака.

За: Планирате сватбата, без да се съсипвате от бързане

Ресторант, плаж, поляна, в тунели, на върха на планината... независимо къде решите да се жените, все трябва да имате време да разгледате терена, на който ще посрещнете гостите си. Да не говорим за фотограф, диджей и всички дребни детайли, които изтощават до безкрайност.

Против: Имате време да размислите

Благодатта на късия годеж се изразява в принудата да мислите бързо и да вземете решения, които не може да променяте по хиляди пъти. Веднъж избрали тема на сватбата, наясно сте с украсата, с роклята, с костюма на благоверния. Разбира се, не е нереална заплахата и да решите, че вашият избраник всъщност изобщо не ви подхожда.

За: Собственоръчно да приготвите повечето неща

Няма нужда да плащате на флорист и декоратор, които да се занимаят с цветната феерия на сватбата ви. Обиколете малките галерии - изобилстват от свещи, вази, артистични аксесоари. Съчетайте ги с парчета стара дантела, скъсани чували от кафе и други „архаичности“ - уютната атмосфера ще е ваша.

Против: Не може да се спрете на едно

Времето е едновременно приятел и враг на дългия годеж. Един ден може да решите, че искате празненството ви да изглежда по-пищно, на другия вече да сте на по-интимния полюс. За да не попаднете в този световъртеж, дайте си лимит от една седмица за всеки компонент от сватбата.

За: Шанс да влезете във форма

Протакането на сватбата ви дава възможност да махнете от себе си няколкото излишни килца, които сте натрупали.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X