Напишете дума/думи за търсене

Бюти съветите на баба, които работят и днес

Козметичната индустрия става все по-смела и иновативна с всеки изминал ден. Кремове, които едновременно променят тена, подхранват кожата, предпазват я от слънцето, запълват неравностите и прикриват бръчките. Влагоустойчиви спирали, сгъстяващи миглите, до съвкупност от милиони. Червила, които остават напълно необезпокоявано на устните с часове, и какво ли още не.

Не може да им устоите. Искате ги всичките в своя бюти арсенал. И въобще не ви интересува как баба ви се е справяла с разкрасяването през миналия век. Всъщност тя има на какво да ви научи. Не е нужно да се разделяте с последните писъци на модата в козметичната си чанта. Но не пречи да надникнете в скрина с кюлотите и с кринолина или в стария тефтер на баба с рецепти за всичко.

За по-плътни мигли
Може да ги имате и с най-обикновената спирала. Нанесете един слой върху миглите на горния клепач. Минете с пръст в пудрата и внимателно нанесете от долната страна на миглите. Повторете със спиралата, така че да покрие добре. Не прекалявайте с извиването на миглите. Може да си го позволите веднъж седмично, но не повече. Колкото по-малко ги тормозите, толкова по-добре.

„Не си мий лицето”
Може би сте чували тази препоръка и сигурно допускате, че се отнася за сапуна. Не, отнася се за миенето изобщо. За триенето на кожата с длани без значение дали е със или без сапун. Използвайте почистващ лосион, а след него само наплискайте лицето със студена вода. Не го изтривайте с кърпа. Попивайте водата деликатно.

Нищо под долния клепач
Е, когато там се настанят торбичките и тъмните кръгове, почти няма начин да се мине без козметика, но не подлагайте тази уязвима зона на излишно напрежение, ако не се налага. Няма нужда да я задушавате, омазнявате или изсушавате с фон дьо тен или с пудра без причина. Колкото по-малко дразните кожата под очите, толкова по-малко грижи ще ви създава тя с напредването на годините.

Очна линия да, опъване на клепача - не
Докато кожата е млада, тя се подчинява. Опъва се добре и още по-добре се прибира обратно. С времето нещата се променят. Опъва се, но спира дотам. Нанасяйте очната линия, без да деформирате клепачите насила, за да останат в добра форма по-дълго време.

Зехтин и вазелин
Те са в състава на голяма част от козметичните продукти дори днес и не се огъват под натиска на времето. Използвайте ги в натурален вид, както баба ви преди години. Нанесете зехтина направо на кожата и разтрийте. Противно на очакванията ви кожата остава гладка и еластична и не се омазнява излишно. А що се отнася до вазелина, той става за какво ли не. За почистване на кожата, за напуканите устни, за загрубелите ръце.

Букет етерични масла
Капнете по няколко капки в розовата вода, с която бихте почистили лицето си, в отпускащата вана преди сън или просто втрийте капка или две в кожата и масажирайте деликатно в продължение на няколко минути. Етеричните масла и ползите за красотата от тях са известни от времена много преди тези на баба ви, но все още са на мода. Възползвайте се.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X