Напишете дума/думи за търсене

Уикенд, деца и лошо време, или как да натрием носа на скуката

От седмици подритвате шнорхела и очилата от морето и не успявате да се наканите да ги приберете като хората. Веселото лято изглежда на светлинни години разстояние, което трябва да се извърви с ботуши.

Денят намалява, тъмното става все повече и е все по-тъмно. Как ли сте се справили със скуката миналата есен… В делничните дни е лесно – работа, училище, домашни, вечеря и всички по леглата. През уикенда обаче става сложно. „Мамо, какво ще правим днес, скучно ми е?“ Отговаряте честно – 10 зареждания на пералнята, прахосмукачка, мусака, освобождаване на място за шнорхела в мазето, пазаруване, потене над ютия, търкане на фуги в банята. Или не!

Направете си семеен турнир по чистене с награден фонд

Теглете чоп или разпределете според възрастта и възможностите на членовете на фамилията кой с какво да се заеме. Без да кръшкате и да шикалкавите. Победителят не получава нищо, освен ако е детето. Крайно време е да се пречупите за кино без родители, гости с преспиване или за ключовете от колата. Досадата не е досада, щом е облечена в стимул.

Съберете бригада за работа у дома

Едно е да накарате собствените си деца да се ангажират с къщни задължения, друго е да предложите екипно забавление с приятелите им. Дребна сума пари, сладолед, домашно кино с пуканки е добро възнаграждение за усилията. Катеренето по стена в зала и с инструктор - също.

Организирайте детски готварски курс вкъщи

С изяждане на резултата. Последният може и да не е много за показване, но пък гарантирано ще бъде много весел. Вярно, след това ще трябва много да се чисти, но пък си имате бригада, на която да го възложите.

Заснемете семеен филм

Ще му се радвате с огромно удоволствие след време, а и ще ангажирате доста от времето и вниманието на децата. Оставете камерата и сценария в малките ръце и дайте воля на въображението и спонтанността.

Опознайте квартала

Излезте със семейството на улицата и просто тръгнете наляво или надясно. Вижте къде ще ви заведе случайността. Дори не подозирате какво има на съседната улица до вашата. Може да е нещо крайно интересно.

Извадете чадъра и гумените ботуши

Няма нищо по-хубаво от лошото време. Струва си да проверите колко истина има в това твърдение. Екипирайте се добре и позволете на децата да проверят дълбочината на локвите в парка и колко кал може да се полепи по гумените им ботуши. Не прекалявайте с продължителността на това забавление обаче. Имайте готовност с резервни дрехи и обувки.

Отпуснете му края

От време на време и вие, и децата имате нужда от освобождаващо и безцелно мързелуване без график и задачи. Нужна е известна тренировка, за да го постигнете, нищоправенето не е лесно. Но си струва да опитате. Кога иначе ще сътворите шарено кълбо от цветни ластичета или ще забележите колко гънки има по тавана. А ако междувременно ви се доспи, направо се възползвайте.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X