Напишете дума/думи за търсене

Идеи за летни забавления през следващите дни

На кино в Морската градина


Международният филмов фестивал в Бургас е най-новият морски фест за кино, чието пилотно издание ще се проведе от 22 до 28 юли в Морската градина. В три категории - за най-добър пълнометражен, за най-добър късометражен и за най-добър документален филм, ще се борят ленти от всички страни на Черноморския регион. Не изпускайте филмите „Жалейка“ на Елица Петкова, „Истанбулски Маками“ на Озлям Саръялдъз и „Мойра“ на Леван Тутберидзе, който беше номиниран за най-добър чуждоезичен филм на Оскари 2016.

Върнете се в детството си


Фестивал за лагерен огън, песни под звездите, бабини гозби и всичко това в красивите Родопи. Бардово Бърдо фест ви очаква през последния уикенд на юли в закътаното родопско село Киселчово. Темата на тазгодишния фест е „Спомени от едно време“. Ще си припомним как сме летували при баба и дядо на село, когато бяхме деца, и ще научим нашите деца да играят на „Стражари и апаши“, „Дама“, „Кър“ и много други. Освен традиционните родопски пататник, чеверме и парник менюто ще включва, разбира се, мили спомени от едно време – филия с лютеница, пълнени чушки със сирене, мекици, циганска баница, лимонада и други. Входът е свободен.

Дегустирайте най-добрите ни вина
Българските медалисти от последния международен винен фест Concours Mondial de Bruxelles ще представят своите шампиони на третия Wine Fest в Бургас. Той ще се състои от 28 до 31 юли в експоцентър „Флора“ в Морската градина. Акцентът тази година е върху сорта Шардоне. Майсторски класове и дегустации ще бъдат водени от наши и чужди експерти, а в гурме зоната ще бъдат представени продукти на традиционни месни и млечни компании. Гостите на феста ще имат възможност да участват и в курс по приготвяне на хляб от лимец по древна българска традиция.

Боровинкови денонощия


Три боровинкови денонощия ни очакват на хижа „Амбарица” в Троянския Балкан. Фестивалът на боровинките ще се случи от 29 до 31 юли и е трето поредно издание. Хижа „Амбарица” е избрана за базов лагер на фестивала, защото се намира сред един от най-богатите ни масиви с диви боровинки. Посетителите ще имат възможност да комбинират разходка в планината, палатков лагер, много забавления, състезания, дискусии, игри и не на последно място ще могат да си тръгнат с домашно приготвено сладко от боровинки.

Парти на плажа
И това лято клубовете „Строежа“ и „Алкохол“ са планирали парти на плажа. Kavatsi Beach Festival ще разтърси Созопол на 30 и 31 юли, и по-точно плажа на къмпинг „Каваци“. Музикалната програма включва по четири групи на ден – освен нашенски музиканти ще забият и артисти от Македония, САЩ, Австралия, Сърбия, Румъния и други.

Още идеи за прекарване на следващите дни ще откриете в новия брой на сп. "Всичко за жената".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X