Напишете дума/думи за търсене

Затрупаха с подаръци 9-годишния Мустафа, оставен от родителите си в онкоболницата

9-годишният Мустафа, който се лекува в детското хематологично отделение на университетската болница "Св. Георги" в Пловдив, бе отрупан с подаръци. Това се случи, след като на интернетстраницата на отделението се появи призив от персонала за помощ, тъй като момченцето няма есенни дрешки. То е с диагноза левкемия и е постъпило в здравното заведение през юли.

"В началото с него бе майка му, а после бабата. От 1,5-2 месеца обаче е сам. На телефона, оставен от близките му, не отговаря никой", обясни лекуващият лекар д-р Ангелина Стоянова. Тя призна, че е приятно изненадана от мощната подкрепа, която са получили от обикновени хора. По думите й вече има толкова много дрехи и играчки, че Мустафа още не е успял да ги разгледа. Студенти от 5 курс медицина, шеста група, събрали пари за болното момченце. Днес получил от тях първите 20 лева. Останалите ще му дават на части - когато идват в отделението за упражнения.  

"Най-много се зарадва на банкнотите. Не каза какво иска да си купи с тях, но по въодушевлението му се разбра, че му липсват парите. Мустафа е от многодетно семейство. Майката има още 4 деца", каза д-р Стоянова. Според нея детето не е изоставено, а явно родителите имат сериозни проблеми, за да не могат да са с него по време на лечението му. От Агенцията за закрила на детето ще издирят фамилията и ще направят социална анкета. Момченцето ще остане в пловдивската болница, докато трае лечението му.  Диагнозата му е поставена през юли м.г. Тогава се е лекувало до края на 2015-а. После се прибрало в крумовградското село, където е последният му адрес, и лекарите трудно успели да го издирят. Едва юли т.г. майката го докарала отново, тъй като състоянието му се влошило. По думите на д-р Стоянова в момента детето е добре, терапията дава ефект. Мустафа обаче бил тъжен, че е сам. Това се забелязвало от целия персонал, въпреки че момченцето не давало външен израз на емоциите си.

"Благодаря на всички, които се отзоваха и помогнаха. Нямаме повече необходимост от дрехи и играчки. Събрахме купища", каза д-р Стоянова. 

Д-р Ангелина Стоянова увери, че детето е в добро състояние, терапията дава ефект
Д-р Ангелина Стоянова увери, че детето е в добро състояние, терапията дава ефект
Жена от Куклен донесе за Мустафа пълни чанти с дрехи, играчки и лакомства
Жена от Куклен донесе за Мустафа пълни чанти с дрехи, играчки и лакомства
Младо семейство донесе в отделението нови дрешки и играчки за Мустафа
Младо семейство донесе в отделението нови дрешки и играчки за Мустафа

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X