Напишете дума/думи за търсене

Здравата кожа не обича смартфоните

С всяка изминала година животът ни става все по-забързан, а околната среда все по-вредна за здравето на кожата ни. Затова трябва да променим начина, по който поддържаме лицето си, да започнем да полагаме нови грижи, както и да си припомним някои позабравени, но лесни трикове.

Кърпички за почистване на телефона

В нашето ежедневието телефонът ни е нужен почти по 24 часа. Но точно тази важна вещ, която често допираме до бузите си е силно замърсена от околната среда, от бактериите по ръцете ни и от тези на децата ни, които често играят игри. За да нямаме обриви, зачервяване, пъпки и подуване в зоната на бузите е важно редовно да почистваме екрана на телефона си с антибактериални кърпи. Според проучване върху апарата може да има 10 пъти повече бактерии, отколкото върху тоалетната чиния.

Специална грижа за четките за грим

Купят ли си нови сенки, често забравяме да почистваме четките им и това е предпоставка за замърсяване на кожата. Същото се отнася и за четката за нанасяне на руж и пудра. Наслояванията по тези елементи за нанасяне на грим може да предизвикат акне, алергии и други кожни проблеми. Затова е важно да измиваме четките, гъбите и всички подобни елементи за разкрасяване.

Умерено ползване на ексфолианти

За да бъде кожата ни чиста, гладка и сияйна използваме почистващи препарати за лице с абразивни частици. Но честото им нанасяне може да доведе до възпаление. Затова е препоръчително жените с мазна кожа да не използват ексфолианти повече от веднъж в седмицата. А тези със суха кожа и склонна към образуване на пъпки е по-добре да се спрат на почистващ лосион. Важен съвет, който някои пренебрегват, е когато почистваме лицето си с тоник, да не търкаме прекалено силно и рязко с тампона. Така няма по-бързо да свалим грима, а ще раздразним кожата.

Хранене с минимално количество захар

Храните, богати на захар и наситени мазнини, са врагове на здравата кожа. Стриктната и неразнообразна диета също води до кожни проблеми, като отпусната, суха или набръчкана кожа. Затова е важно храненето да е разнолико и здравословно, богато на витамини и минерали.

Душ веднага след тренировка и дори при изпотяване след чистене у дома

Запушените пори, черните точки и пъпките, които се получават, ако не измием потта веднага след тренировка и изпотяване, са още по-неприятни. А след душ на лицето е важно да нанесем крем, за да не се дехидратира.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X