Напишете дума/думи за търсене

Проф. Любомир Стойков: Мая Добрева направи гаф в желанието си да спази протокола

Официалната снимка на срещата на Мая Добрева с Великия херцог на Люксембург.

"Посланик Мая Добрева сътвори публичен моден гаф в желанието си да спази буквално протокола при дипломатически прием", коментира модният експерт проф. Любомир Стойков по Би Ти Ви.

Наскоро българският дипломат връчи акредитивните си писма на Великия херцог на Люксембург в костюм в бебешко синьо и шапка с пера, а снимката предизвика негативни реакции. Пръв "24 часа" забеляза интересната снимка на сайта на Външно министерство и публикува новината, която часове по-късно бе препубликувана в другите медии и социални мрежи.

"Това е опит за имитация на монархически стил", категоричен е проф. Любомир Стойков. Правилата за облекло при такива срещи са описани в протокола, но тяхното прилагане зависи от личния вкус, смята той. Не толкова шапката, колкото прическата или по-скоро липсата на прическа е по-смущаващо, казва експертът. 

Посланик Добрева беше коментирала, че това облекло било за чаена церемония.

Според Стойков посланик Добрева е сгрешила в дрес кода и друг път - поставяйки огромната си чанта на земята при среща с краля  на Белгия. Дори се е ръкувала с монарха докато чантата е висяла на ръката й. На такива срещи се ходи с малка чанта или без, съветват познавачите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X