Напишете дума/думи за търсене

Контурирането – ключът към перфектните черти на лицето

Контутирането е техника на професионалните гримьори, която днес добива все по-голяма популярност сред дамите, които се гримират сами у дома. Поставянето на контур се превърна в ежедневие и е добре всяка представителка на нежния пол да знае какво представлява, как се нанася и какви са предимствата и недостатъците на тази техника.
Контурирането ни дава възможност да смалим и стесним носа, да изваем скулите или изцяло да променим формата на лицето, като целта е да прикрием чертите, които не харесваме и да подчертаем хубавите ни такива. Има огромно разнообразие от продукти – прахообразни, кремообразни, под формата на стик. Всяка жена може да избере този тип продукт, който й допада най-много и е лесен за използване. Хитринка, която издават гримьорите, е, че цветът на контуриращия продукт е желателно да бъде в хладен кафяво-сив подтон, за да създаде ефект на сянка.

Бронзирането и контурирането са две различни неща

За бронзирането на лице (създаване на слънчев загар) се използват макиажи с топъл подтон.
Принципът на контурирането се състои в светлото и тъмното. Светлото прави нещата по-големи и изпъкнали, а тъмното ги прикрива и смалява. С тъмните цветове прикриваме чертите, които не харесваме – обикновено тъмният цвят на контура се нанася под скулите, за да изпъкнат, по дължината на носа, за да се стесни, и на връхчето между ноздрите, за да се скъси дължината му оптически.
Светлият цвят на контуриращия продукт се нанася най-често в средата на челото, под извивката на веждите и на местата, които искаме да направим по-видими. Формата на лицето е от изключително важно значение за това къде да се постави сянка или пък светъл тон.

Голямо предимство на тази техника е, че някои по-незабележими дефекти по лицето могат да се прикрият, без да се прибягва до пластична намеса, а основният недостатък е, че контурирането изисква отделяне на време, особено когато то се прави всеки ден.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X