Напишете дума/думи за търсене

Първият в света леден хотел

Icehotel 365

Първият в света хотел от лед, който ще работи целогодишно, вече е открит! Намира се в шведския град Юкасаарви на 200 км от полярния кръг и е готов да посрещне тези, на които всяко друго място на планетата им се струва прекалено топло.

Icehotel 365 е изграден с 30 000 литра вода от близката река Тьорне и с няколко тона лед. В крайна сметка са построени 55 стаи, бар, галерия, обща сауна и църква от лед. От 1989 година насам хотелът бе изграждан всяка зима, а напролет бе разтопяван. Отсега нататък целостта му ще се пази и през останалите сезони с помощта на охлаждаща технология, енергията за която ще идва от соларни панели.
В хотела има ледени стаи, в които температурата е между минус 4 и минус 8 градуса, както и няколко топли. На гостите ще се предлагат и други интересни преживявания, като каране на кучешки впрягове и наблюдение на северното сияние. Собственикът и инициатор на проекта Ингве Берквист освен това се надява да привлече и двойки, които да сключат "леден" брак в църквата.

Най-студените стаи са с 4 различни вида интериор, разработен от дизайнери от цял свят. В Art Suites има красиви орнаменти, които са дялкани ръчно намясто. Всяко легло е направено от дървена плоскост обвита в лед и разполага с еленови кожи и топли спални чували. Тези стаи ще работят до април 2017-та.
Art Suite 365 са като предишните, но ще бъдат поддържани целогодишно.
Deluxe Suite 365 са най-големите и гостите в тях ще се разват на по-добър персонален лукс - сауна, душ, тоалетна, както и на топло помещение. И те ще са на разположение през всички месеци.

Ice Room са подобни на Art Suites, но без красивите орнаменти.
Интериорът на топлите стаи е класически, също както и удобствата там, включваши телевизори, ютии, сешоари, но типично по скандинавски е доста опростен. Цените на ношувките са между 273 и 900 долара, като повечето клиенти ползват пакети от по една нощувка в ледена стая и няколко в топли.

Art Suites
Art Suites
Art Suites
Art Suites
Art Suites
Art Suites
Art Suite 365
Art Suite 365
Deluxe Suite 365
Deluxe Suite 365
Deluxe Suite 365
Deluxe Suite 365
Deluxe Suite 365
Deluxe Suite 365
Ice room
Ice room
Топлите стаи
Топлите стаи
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X