Напишете дума/думи за търсене

Ансамбъл "Българе" коледува в "24 часа" (видео)

"Здраве, берекет и двойно повече тиражи догодина. Където коледуваме, увеличаваме печалбата с 20%", пожела на в. "24 часа" Христо Димитров - създателят и ръководител на ансамбъл "Българе".

Ден преди светлия празник 12 от неговите момчета влязоха заедно с него като коледари в новата редакция на вестника (ул. "Св. св. Кирил и Методий" 84) и пожелаха здраве и берекет на "24 часа" и на всички издания на Медийна група България.

"На тоз наш добър стопанин таз година колко, догодина двойно. От нас малко, от бога - много", изпяха танцьорите в традиционните коледни наречия за благополучие в дома, в който са се отбили. Предвождаше ги гайдарят Веселин Кузмов - един от най-талантливите български музиканти, известен с гайдата и майсторството си в цял свят.

Тази година ансамбълът отново показа колко са способни и талантливи хората в него, след като представи пред публика най-новия си спектакъл "Осмото чудо" - мултимедиен разказ за чудните неравноделни тактове в народната ни музика. Именно защото е искрен и откровен, патриотизмът на ансамбъл "Българе" заразява и има толкова много последователи.

Тяхното присъствие в новия дом на вестника продължава поредицата от интересни гости и потвърждава заявката, че това е най-модното културно средище в София напоследък. Само преди дни в клуб "Часовете днес", който също е в новото здание на "24 часа", се откри изложба с лицата на най-значимите български творци.

Видео Станимир Въгленов
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X