Напишете дума/думи за търсене

Как се правят скъпи покупки в интернет с откраднат пръстов отпечатък

Биометричната сигурност трябва да прави нещата по-безопасни за потребителите, нали? Е, кажете го на американката Бетани Хауел, чийто пръстов отпечатък е бил хакнат и е използван за покупки на стойност стотици долари през Amazon, пише kaldata.com.

Любопитното в случая е, че извършителят не е професионален кибер престъпник, а собственото ѝ дете, което злоупотребило с отпечатъка, докато тя спяла. Решена да се сдобие с множество Pokemon продукти, 6-годишната дъщеря на Хауел използвала палеца ѝ, за да отключи нейния телефон, докато майката неподозирано спяла. След като се логнало, момичето използвало мобилното приложение на Amazon и опцията за покупка с едно натискане, за да похарчи над 250 долара за покупки.

Когато получила потвърждение за изпратените доставки, жената първоначално помислила, че е хакната, но разбрала истината, когато дъщеря ѝ си признала. За тяхно съжаление обаче, Amazon уважилa искането за анулиране на покупките само в 4 от 13-те случая.

Онлайн покупките наистина са лесен и удобен начин да вземете подаръци за близки хора, но неща като бисквитки, история на браузването и биометрични данни могат лесно да бъдат манипулирани, предупреждава Wall Street Journal. В много случаи, покупката не е от Дядо Мраз, а от Amazon, шеговито завършва ежедневникът.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X