Напишете дума/думи за търсене

Холивудските звезди с най-много бракове (галерия)

Рита Хейуърт.СНИМКА: Pixabay

„Едно момиче трябва да се омъжи за любовта си“, твърди актрисата Жа Жа Габор и се шегува: „...и да продължава да е омъжена, докато не я намери“. Би Би Си ни представя някои от холивудските звезди с най-много бракове.

1. Жа Жа Габор

Първият й брак през 1937 г. е бил за турския политик Бурхан Асаф Белге, но по-късно признава, че е имала афера с тогавашния президент на Турция Кемал Ататюрк, докато е била омъжена за Белгe. Двамата се преместват в САЩ и се развеждат през 1941 г., после актрисата среща и се омъжва за Конрад Хилтън старши, през 1942 г. се ражда единственото й дете-Франческа, но двойката се развежда след 2 години. След това идва актьорът Джордж Сандлърс, последван от инвестиционния банкер Херберт Хънтър, дизайнера на куклата Барби-Джак Раян и бракоразводния й адвокат Майкъл О‘Мара. Бракът й с мексиканския адвокат Фелипе де Алба е отменен, защото сватбата й с О‘Мара не е била разрешена. През 1986 г., когато е на 69, се омъжва за Фредерик Принц фон Анхалт и остава с него до смъртта си.

Жа Жа Габор.СНИМКА: Ройтерс
Жа Жа Габор.СНИМКА: Ройтерс

2. Елизабет Тейлър

Лиз Тейлър е имала седем съпрузи, но осем сватби - омъжила се е за уелския актьор Ричард Бъртън два пъти. Тя се защитава с изречението -„Спала съм само с мъже, за които съм била омъжена. Колко жени могат да твърдят това?“ Първият й брак, на 18 години, е бил с Конрад Хилтън-младши. След 4 години се омъжва за актьора Майкъл Уайлдинг, но след 3 години се премества на филмовия продуцент Майк Тод, но той е загинал в самолетна катастрофа. Певецът Еди Фишър става съпруг номер 4, през 1959 и Тейлър и Бъртън започват първия си брак 5 години по-късно. Развеждат се след 9 години, но 2 години след това отново се женят. Събирането им е траело 5 месеца и са се развели за втори път през 1976 г. След това се запознава и се жени за бившия военноморски секретар на САЩ, Джон Уорнър, който става републикански сенатор. Това продължава до 1982 година. Накрая се жени за строителя Лари Фортенски през 1991.

Елизабет Тейлър.СНИМКА: Ройтерс
Елизабет Тейлър.СНИМКА: Ройтерс

3. Лари Кинг

Подобно на Елизабет Тейлър, Лари Кинг е бил женен осем пъти, но за седем души. Първият му брак е бил за любимата му от детсвото Фреда Милър през 1952 г., но за година всичко приключило. Следва друг, кратък брак-този път с Анет Кей, преди да се ожени за зайчето на Плейбой-Ален Акинс през 1961 г., но двойката се развела след 2 години. След това се жени за Мери Франсис Стюфин през 1963 г., но се разделят след три години и Кинг се връща при Акинс, но се развеждат за втори път през 1972. Учителка по математика и асистент на продуцента-Шарън Лапон е била петата жена на Кинг, последвана от бизнес дамата Джули Александър. Този съюз е бил също краткотраен. Кинг е все още женен за седмата си съпруга - Шон Саутуик, с която имат двама сина.

Лари Кинг. СНИМКА: Ройтерс
Лари Кинг. СНИМКА: Ройтерс

4. Рита Хейуърт

През 1937 г., като обещаваща актриса, Рита Хейуърт се жени за Едуард Джъдсън, който бил 22 години по-възрастен от нея и управлявал ранната й кариера. Тя станала звезда, но подала молба за развод пред 1942 г. Вторият й брак бил с режисжьора Орсън Уелс през 1943 г., но се развеждат след 5 лета. След това среща принц Али Хан, който е служил като представител на Пакистан на ООН през 1949 г., но след две години всичко между тях приключва. Финалният й брак е през 1958 г., с филмовия продуцент Джеймс Хил. Този брак продължил 3 години. Веднъж тя казва: „Това, което ме изненадва в живота, не са браковете, които не успяват, а тези, които са успешни.“

5. Мартин Скорсезе

Бил е женен 5 пъти. Първият брак е бил с Ларейн Мери Бренън, след това през 70-те сключва брак с писателката Джулия Камерън, но се развеждат след година. Женил се е и за актрисата Изабела Роселини, в периода 1979 - 1983 г., преди да се ожени за продуцентката Барбара де Фина през 1985 г. Това също приключило с развод, но с петата си жена-Хелън Морис, са заедно все още от 1999 г. насам.

Мартин Скорсезе.СНИМКА: Ройтерс
Мартин Скорсезе.СНИМКА: Ройтерс

6. Други серийни съпрузи

Холивудката актриса Лана Търнър се е женила 8 пъти. Певецът Джери Лий Люис е бил женен 7 пъти, както и комедийният актьор-Ричард Прайър, докато актьорът Тони Къртис - "само" 6 пъти.

Актьорът Хенри Фонда е бил женен петкратно, също като Джинджър Роджърс, Кларк Гейбъл, Стан Лаурел, Джоан Колинс, Денис Хопър и Били Боб Торнтън.

7. Младото поколение

Някои млади звезди "наваксват" и вече имат по няколко брака. Холи Бери се е женила и развеждала 3 пъти. Деми Мур също е била женена 3 пъти -едва на 17 за певеца Фреди Мур. След това се е сгодила за Емилио Естевес, преди да срещне и да се омъжи за актьора Брус Уилис. Били са женени 13 години и имат 3 дъщери. По-късно се омъжва за Аштън Къчър, но през 2011 г. се разделят. Дрю Баримор също се омъжва млада, но след седмици всичко приключва. През 2011 г. се омъжва за Том Грийн, но това било само за 6 месеца. Следва женитба с арт консултанта Уил Копелман, през 2012 г., но по-рано, през тази година се развеждат и те.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X