Напишете дума/думи за търсене

Балет по покривите на Париж (видео)

Всички мечтаят да отидат в Париж, защото е стар, защото е красив, защото е история, защото е любов.

Париж обаче преди всичко е изкуство.
За пореден път Градът на светлините ни припомня, че не случайно е една от емблемите на света не само заради архитектурата си, но и заради артистите, които творят и пребивават в него.

Как по-добре да рекламираш балетното изкуство, освен ако не покажеш във видео виртуозността на примите си, танцуващи във въздушното пространство на Париж. Па дьо дю, хореографирани от Бенжамен Милпие - онзи същият балетист, който е съпруг на Натали Портман и бивш директор на Парижката опера и балет.

С клипа се отбелязва първия сезон на Милпие като директор на трупата. "Поканил съм артисти, художници, режисьори, аниматори и модни дизайнери да сътворят един визуалния език за нашите нови продукции. Моите интереси не са свързани само с това да показваме най-добрите балетни постановки, пресъздадени по-възможно най-перфектния начин, но и да развиваме балета, изразявайки класиката по най-уместния за съвремието начин”, сподели при назначението си Бенжамен.

От клипа ще усетим ефирността на балетистите Леонор Болак и Алистер Маден, ще видим и пищната архитектура в „Пале Гарние” – дома на балетната трупа от 1875 година насам.
Ще се запознаем с новата ера във френското балетно изкуство.

Кой е готов да се рее над Париж?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X