Напишете дума/думи за търсене

Непознатият Кевин Спейси

Много се изписа и изговори напоследък за Кевин Спейси. Крив, прав, хищник, жертва... Едно обаче не може да се отрече - той е гениален актьор.

Какво не знаем за носителя на две награди „Оскар” за ролите си в „Обичайните заподозрени” и „Американски прелести”? Дали същите неща не се нравят и на героя му Франк Ъндърууд – безскрупулния политик от сериала „Картонени кули”, който ще завърши последния си сезон без главния си герой?
Представяме ви откровения, непредвидимия и невероятно забавен Кевин Спейси, който отговаря на въпросите на свои почитатели и читатели на английския вестник „Гардиън”.

Мрази прозвището „знаменитост”
Това е отвратителна дума.

Не съди персонажите си, дори Франк Ъндърууд
Моята работа е да ги изиграя.

Чете много
Коя ми е любимата книга? Постоянно се променят вкусовете ми. Освен това не искам да звуча претенциозно. Но точно в момента трябва да призная, че съм особено привлечен от трудовете на Кларънс Дароу (Дароу е прочут американски адвокат, правозащитник и общественик. Известен е с участието си в гръмки политически и трудови процеси в края на ХІХ и началото на ХХ век. Автор на шест книги – бел. ред.), по които поставихме постановка в „Олд Вик”. Затънал съм до колене в неговите материали.

Впечатлява се от звездните си колеги
Помня първите си срещи с телевизионния водещ Джони Карсън и легендарния ми колега Джеймс Стюарт. Казах на Джими: «Вие сте един от най-великите актьори, раждани някога...Най-вероятно постоянно го чувате това.» А той ми отвърна: «Не съм уморен да го чувам. Кажи ми го пак.»

Често го бъркат с други Кевиновци
Непрекъснато ме бъркат с някой от моите колеги, с които носим едно и също име. Бях в бар в Бостън заедно с трима полицаи. Това беше в годината, когато се случиха терористичните атаки по време на маратона на града. Едно момиче ме обсади и започна да говори приповдигнато: „Боже мой, това си ти...Кевин Бейкън”. Всички бяхме доста развеселени от случката. Бъркали са ме и с Кевин Костнър. Най-любимо ми е, когато някой ме поздравява за успех на филм, в който не съм се снимал. „Бяхте много добър в „Глутница кучета”. После трябва да размишлявам с кого толкова си приличам от колегите от тази лента. Да не би имам подобно ДНК със Стив Бушеми или Харви Кайтел? Мога да бъда всеки, който иска да бъда публиката.

Пее кавъри на Били Джоуел
Преди няколко години направих два концерта. Един в Маями и един в Китай. Разполагам с голям оркестър от 40 музиканти. Пея като пощурял парчета от различни жанрове. Наскоро даже добавихме няколко нови песни в репертоара. Дори изпълнявам неща на Били Джоуел. We Didn’t Start The Fire изобщо не е лесна песен за изпяване.

Обича Лондон
Не мога да си представя, че някога няма да съм свързан с Лондон. За мен е чест, че бях свидетел на времена, в които този град се превръщаше в културен център не само на Европа, но може би и на света. Има толкова артистичност в цялата страна. Вниманието и любовта, и парите, които се дават за изкуство в Англия, са невероятни. Не се скъпят средства за книги, за музика, за кино. Но спор да няма, Лондон е невероятно място. Няма значение по кое време на деня ще се озовете в него, винаги ще се приберете у дома си с част от неговите съкровища. Обичам да съм част от това.

В една сцена от „Кей пакс” той изяжда 17 банана
Бях надрусан ден и половина с калий. (Този плод е известен с високото си съдържание на този минерал – бел.ред.)

Няма намерение да се занимава с политика
Определено обичам да постигам това, с което съм се захванал. Бих намерил политиката доста обезсърчаваща именно заради това, че невинаги първоначалните ти намерения се осъществяват. И вярвам, че ако съм индивид като Франк Ъндърууд, най-вероятно ще убивам доста хора, за да постигна намеренията си.

Обожава работата си и не понася мрънкащи актьори
Ако има нещо, което изобщо не ми се нрави в моята професия, е това, че някои колеги се оплакват колко им била тежка работата. Моята работа е радост и наистина се чувствам като Кларънс Дароу, който е казал: „Когато бях на 9 години, баща ми ме накара да прекопая картофите. След това отидох да следвам право и повече не съм работил.” Когато чуя някой актьор да каже, че се е подготвял физически за тази или онази роля, ми се ще да го ударя.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X