Напишете дума/думи за търсене

Обувки и маратонки на бос крак (галерия)

Само бизнес срещите и официалните поводи изискват чорапи

Да се носи затворена обувка на бос крак, в никакъв случай не е новост. Но докато преди тази тенденция не беше толкова широко разпространена, сега стана масова мода. Още през първите малко по-топли дни жените захвърлиха ботуши и боти и нахлузиха обувките на босо. Мъжете също тръгнаха без чорапи.

Една от причините да се ходи по улиците в този вид е скъсяването на панталони и дънки. През последните няколко сезона е актуално

глезените да бъдат на показ

Дължината на крачолите е няколко пръста под прасците или долната част на впитите по краката дънки се навива над глезените. При това положение вариантите са два. Единият е да се сложат някакви цветни и атрактивни като десени плътни чорапи или тънки модели, украсени с дантелени къдрички. В този случай обаче те се превръщат в акцент на цялостната визия. Другата опция е обувките да са направо на бос крак.

Въпреки че това се превръща в мода, има и доста хора, които се притесняват да излизат навън в този вид. Не се чувстват комфортно, притесняват се да не им се потят краката или все още им е хладно. Ако задължително държите да имате чорапи, забравете за съвсем късите варианти тип терлички. Колкото и да са изрязани, те се подават над маратонките. С всички останали модели обувки с изключение на кецовете се виждат още повече. Но пък се продават съвсем изрязани чорапки, които захващат само малка част от петата и до средата на пръстите, така че със спортни обувки изобщо няма да се виждат, не се забелязват дори с по-изрязани чепици. Все пак огледайте добре краката си, подават ли се дори малко, по-добре ги махнете, гледката не е особено красива. В крайна сметка обувките са една от най-важните части във външния вид. А колкото и да са красиви, ще съсипете визията им с подобни чорапи.

Обувки на босо могат да се носят почти навсякъде. Етикетът не позволява това да се случва единствено на много официални поводи и делови срещи, без значение дали те са в собствения ви офис, на обяд в някой ресторант или в заседателна зала на бизнес партньор. Липсата на чорапи

придава малко по-неглижиран вид, а това не е уважително,

когато сте поканени на изискан коктейл или водите тежки преговори. Това се отнася в еднаква сила както за мъжете, така и за жените.

Мокасините са едни от най-подходящите модели за носене на бос крак от представителите на силния пол. Тънката кожа не създава неприятно усещане, което се случва с по-дебелите материи като плътните маратонки например, а и пасват на различен стил дрехи. Могат да се комбинират с дънки и тишърт или с панталон с навити над глезените крачоли и риза. За жените липсата на чорапи е наложителна не само със скъсените панталони, но и когато са с поли и рокли. Без значение дали сте с маратонки, които продължават да са тотален хит, или сте с елегантна обувка, подаващият се дори леко чорап ще ви изиграе лоша шега.

За да не ви се потят краката и да не вмирисвате обувките си, е достатъчно да се сдобиете с някой от многобройните продукти, които се продават за тези цели. Има специални пудри и ароматизатори, които ще ви спестят дискомфорта. Но ако имате гъбички на краката, ще трябва да се примирите, че няма да сте в крак с актуалната линия и ще трябва да носите памучни чорапи. В противен случай проблемите ви ще се задълбочат.

Григор Димитров с бос крак на ревюто на Долче и Габана, в което се включи като модел.
Григор Димитров с бос крак на ревюто на Долче и Габана, в което се включи като модел.
Маратонките продължават да са хит, но и за тях е препоръчително чорапче терличе, т.е. да не се вижда.
Маратонките продължават да са хит, но и за тях е препоръчително чорапче терличе, т.е. да не се вижда.
Новата мода скъси панталоните и оголи глезените.
Новата мода скъси панталоните и оголи глезените.
Мокасините са особено подходящи да се носят на босо.
Мокасините са особено подходящи да се носят на босо.
Не е задължително да сте със спортни обувки, за да тръгнете на бос крак.
Не е задължително да сте със спортни обувки, за да тръгнете на бос крак.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X