Напишете дума/думи за търсене

Опознай E-София, за да обикнеш София (още повече)

Познавате ли София? Градът, в който сте родени, градът в който живеете, градът в който сте били десетки пъти. Това лято всеки желаещ да види столицата от друг ъгъл и да надникне в най-интересните кътчета на града, ще получи възможността да се включи в E-София – интерактивен проект на образователната онлайн платформа Прознание, реализиран с подкрепата на Столична Община. Специалният курс ще включва 16 сесии, посветени на различни исторически периоди, през които преминава София, достигайки до познатия й облик. Темите ще включват виртуална разходка в ротондата Св. Георги, Царския дворец и други емблематични за града места. По време на часовете, които ще бъдат провеждани във виртуалните класни стаи на Прознание с учител на живо онлайн, ще бъдат представени и моменти от културното развитие на столицата, съчетани с най-интересните музеи и галерии, и неизвестни за широката аудитория факти. Сесиите ще бъдат предоставени безплатно, а първата от тях ще стартира на 2 май. Единственото, което желаещите трябва да направят е да се запишат предварително в официалната страница на платформата – proznanie.bg.

„E-София представлява вълнуваща среща с града, в която можем да бъдем активни участници и най-важното – да се забавляваме докато научаваме интересни факти в приятна компания. Бихме желали да предложим едно различно виртуално преживяване в летните дни, което да бъде достъпно за всеки, любопитен да знае повече за историята и необикновените места на София“, разказва Вероника Рачева, Директор „Учебни дейности“ в Прознание.

От 2 май до 15 октомври ще се проведат общо 96 онлайн семинара по 16 теми, свързани с развитието, културното наследство, видните личности и забележителностите на нашата столица. Една сесия е с продължителност 1 астрономически час и в нея участие могат да вземат до 10 желаещи, които се включват от своя дом или друго удобно място. Това, с което е необходимо да разполагат е интернет връзка, компютър със слушалки, микрофон и камера.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X