Напишете дума/думи за търсене

Жените го предпочитат с джин

Защо най-качествените джинове се правят по London Dry Gin технология?

Има ли по-лятно питие от джина? Няма. Причините за неговата сезонност са ненатрапчивият му вкус и най-вече ароматът на хвойна, който предизвиква онова незаменимо усещане за прохлада. Започва да се произвежда през XVII век, а за негова родина все още се спори между Холандия и Англия. Със сигурност обаче англичаните са тези, които популяризират и налагат питието. Затова и най-качествените джинове се правят по автентичната London Dry технология. Тя се прилага и при производството на джин 6th Sense London Dry Gin, който е сред лидерите на пазара у нас. Малко известен факт е, че при този метод ароматът и свежият и приятен вкус се достигат след многократна дестилация на плодове на синя хвойна. Особеност на London Dry Gin технологията е, че не се добавят изкуствени аромати след дестилацията. Да произвеждаш джин по този метод, не е лесна задача. Затова през всички етапи на процеса се извършва строг контрол на използваните суровини, начина на работа и получения краен продукт.

Джинът е сред най-предпочитаните алкохолни напитки за коктейли. Класика в жанра си остава традиционният Джин-тоник. Разновидностите са много. Класическата рецепта включва две части джин, една част сок от лайм, тоник до върха на висока чаша и малко лед. Когато говорим за коктейли с джин не може да подминем класическото Мартини. То се прави именно от джин и сладък вермут, а сухото „Мартини” съответно от джин и сух вермут. Начин на приготвяне е следният: напълнете висока коктейлна чаша с две-трети лед. Добавете джина и вермута и разбъркайте за около 30 секунди, за да се охлади напитката. Украсете с маслини на клечка. Джин-фис е друга популярна разновидност за консумацията на джин. Този коктейл идва от Америка, но е превърнат в тотална класика в Европа. Основните съставки освен алкохола са лимонов сок, пудра захар, газирана вода, лед. Разбира се, когато има качествен продукт, всеки може да "режисира" свое авторско питие.

Любопитен факт е, че миксът между джин и доматен сок е бил популярна напитка срещу махмурлук в началото на 20 век, преди да се появи популярното днес Блъди Мери. Джинът дължи автентичния си вкус на хвойната. Най-добрият начин за дегустация на джин е на стайна температура разреден с равно количество вода. Това позволява да се усети качеството и вкуса.

X