Напишете дума/думи за търсене

Доктор Раша АлЕилд: Бъдещето е в натуралната козметика

Днес имаме среща с една жена, която е посветила целия си живот на женската красота и на здравето на кожата на цялото семейство. Доктор Раша АлЕилд е от Йордания и работи в областта на фармацията от... 10-годишна възраст! Днес тя е прочута като основател на Juman - една от най-бързо развиващите се фирми за козметика от Мъртво море. Каква е историята й и защо тя толкова силно вярва в магията на натуралната козметика, ще научите от ексклузивното интервю.

Раша, козметиката на Juman вече е и на българския пазар. Бихте ли я представила за хората, които още не са се запознали с продуктите ви?

Още от създаването си през 2006 г. фабрика Juman се стреми да произвежда висококачествени козметични продукти. Горди сме със славата, която придобихме, на компания, която постоянно се допитва до клиентите си, за да е наясно с техните потребности и за да може да ги задоволява. От първия момент работим със суровина от Мъртво море, откъдето идва и силата на продуктите ни. Сигурно знаете, че Мъртво море е уникален феномен на природата, който от векове се слави със своите почти магически лечебни възможности. Пътешественици и хора, които са чували за богатствата му, ежегодишно изминават десетки хиляди километри, за да дойдат до Мъртво море и да се уверят в лечебната му сила. И трябва да ви кажа, че резултатите винаги са невероятни.

Ние използваме тези уникални свойства на водата от Мъртво море в нашата козметика, като съчетаваме ефекта от тях с локални растителни съставки и, разбира се, с нашите фармацевтични знания.

С какво освен с водата от Мъртво море вашите продукти се различават от всички останали?

С това, че се приготвят от жена фармацевт с огромен опит в областта. Аз с години работя върху това да разучавам и опознавам нуждите на женската кожа и изобщо на цялото семейство. Освен това ние вярваме в ресурсите на щедрата природа и правим всичко по силите си да се възползваме от нея по най-добрия начин.

Вие работите в областта на фармацията от дете, нали така?

Да, страстта ми датира отдавна. Баща ми също беше фармацевт. Той имаше четири дъщери и един син и искаше да ни предаде магията на занаята. Влязох в семейната аптека, когато бях едва 10-годишна. Оттогава до днес изтече много вода. Започнах да се уча от пациентите на татко, а днес самата аз имам огромно количество от клиенти и пациенти, с които поддържам ежедневен контакт.

Подходящи ли са продуктите на Juman за бременни и деца?

Всичките ни продукти са само за външна употреба и съветвам клиентите ни да ги изпробват върху мъничък участък от кожата си преди употреба, за да са сигурни, че няма да се яви алергия или обрив. На бременните препоръчвам баня за крака със сол от Мъртво море. Те също така могат да ползват крема против стрии и най-вече дневния крем. Бременните просто трябва да използват продукти, които облекчават дискомфорта им.

Ако трябва да сравните вашата козметика с цвете, кое би било то?

Малките жълти цветчета на лайката за мен представляват силата на слънцето и всеки техен лъч изпълва душата и глези кожата по най-нежния възможен начин.

Има ли моден тренд в козметиката?

Да, разбира се. Световен тренд е употребата на натурална козметика, която идва от природните ресурси, произведена по надеждни научни методи. Както вече казах, това е изцяло и нашата политика и вярвам, че това е бъдещето на красотата. Ние използваме най-доброто от морската сол – цели, чисти кристали с ниско съдържание на вода и много високо съдържание на магнезий. Нашата кал е преработена така, че да остане само най-чистият и най-полезен екстракт.

Кое е следващото предизвикателство пред вас?

Да създадем продукт, който да се превърне в лидер на световния пазар.

Повече информация за компанията и предлаганите продукти може да получите на фирмената интернет страница www.juman.bg или във Фейсбук.

X