Напишете дума/думи за търсене

Шарл Азнавур казва сбогом от София

Ужасно клише е да кажеш, че Шарл Азнавур е "живата легенда на шансона". Но е толкова вярно! Открит и насърчен да продължи да пее от Едит Пиаф, днес 93-годишният законодател на френската мелодична песен ще представи на българските си почитатели истинско пиршество за сетивата. Защото концертът му ще бъде спектакъл, който ще потопи повече от 5000 зрители в атмосферната на автентичен френски театър.

Гостуването му у нас е част от настоящото му световно турне. То ще бъде и последно за звездата - неговото голямо "Сбогом" със сцената. От София Шарл Азнавур отлита за Виена, а след това се завръща във Франция, където са планирани повече от 10 концерта. Турнето ще завърши в Москва, след което мосю Азнавур ще се оттегли от светския шум, за да се потопи в атмосфера на своето имение.

Любимият на поколения французи изпълнител идва в София със селекция първокласни вина от личното си шато. За своя четиридневен престой у нас, между 28 ноември и 1 декември, певецът ще бъде придружаван от най-близките си хора, между които са и синът му Николас Азнавур заедно със съпругата си.

Билетите за ексклузивния концерт на Шарл Азнавур могат да се открият в мрежата на Eventim на цени 59 лв., 89 лв. и ВИП места от 150 лв. и 200 лв.

Артистът впечатлява публиката със своята изумителна физическа форма и отлична кондиция. За да я поддържа е поръчал в София да му се сервират естествено отгледани плодове и зеленчуци, различни видове риба и морски деликатеси, нашумели със здравословните си качества варива като чия и киноа, екзотични ядки. Менюто ще бъде приготвено от личния му готвач. Освен това мосю Азнавур е поръчал и солидно количество натурално българско кисело мляко, с коментар, че това е една от храните, които поддържа добрата му кондиция от години. Във ВИП апартамента на хотела, в който ще отседне, всички кувертюри и цялото обзавеждане трябва да бъдат само от естествени материали. Изискванията на звездата не спират дотук - в стаята трябва да има куп пухени възглавници и специално килимче за ежедневните му практики по аеробика и йога.

На 24 август Азнавур получи може би най-сериозното признание за изключителната си 70-годишна кариера - той стана първият френски изпълнител със звезда в Алеята на славата в Холивуд. В момента френският Франк Синатра и един от рекордьорите за най-дълголетен артист на съвременната музикална и театрална сцена.

Роден в семейството на арменски имигранти под името Шанур Вахинаг Азнавурян, още като дете изпълнителят открива света на театъра. Започва да пее на 9 години и скоро приема артистичното име Азнавур. За неговия пробив на голямата сцена му помага Едит Пиаф, която го чува да пее и го взема със себе си на турне във Франция и САЩ.

Азнавур пише и пее преди всичко за любовта. Създал е над 1000 песни и мюзикъли, играл е в 70 филма. Пее на 5 езика и е един от най-известните френски изпълнители зад граница. И още малко статистика - има 100 милиона продадени албуми, 1200 песни, 80 филма, 294 албума и хиляди концерти в над 90 държави. Песента, която печели любовта на феновете из цял свят и изстрелва Шарл на 1-во място в много държави, е Shе - включена е и в саундтрака на блокбъстъра Notting Hill. Други негови хитове са La Mamma, La Bohеme, Paris Au Mois D'aout, Tous les visages De l'amour, Et Moi Dans Mon Coin и много други.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X