Напишете дума/думи за търсене

Умна кола за градски хора

Новото поколение Ford Fiesta е еволюция, а не рeволюция. При него всичко е повече - повече технологии, повече стил, повече сигурност, повече забавление, повече грижа за природата. Има само един недостатък - не може да приготвя пържени филийки.

Открай време твърдя, че жените и мъжете имат съвсем различен подход при избора на кола. И съм сигурна, че голяма част от читателки на mila.bg са забелязали първо цвета на новата Fiesta. Или пък нейните издължени фарове, с които изглежда смела, леко агресивна и дори малко нахална. Иначе казано, жените искат да бъдат забелязвани дори със своите автомобили. Както се случи и с тествания от нас, на път за сръбския спа комплекс "Извор". На границата митничарят първо огледа колата ни и след това ни разпита накъде сме тръгнали. Може би беше впечатлен от цвета й - розово злато.

Друг важен фактор за дамите при избора са системите за безопасност. Преди години известен машинен инженер ми обясни, че това се дължи на вроденото ни майчинско чувство. То ни кара да мислим първо за сигурността на пътниците и на тези около нас. Един вид да им осигурим закрила. Поради същата причина жените са й по-предпазливите шофьори на пътя - желаят да опазят живота на всички. А системите за безопасност в новата Fiesta са доволно много за този клас автомобили. Въздушните възглавници например стандартно са предни, странични и тип "завеси". Освен това колата е с 5 звезди от краш тестовете, което означава, че покрива всички изисквания за сигурност както при възрастните, така и при децата.

Пъргавата машина доказа своето стабилно поведение на пътя дори при криволичещите селски сръбски пътища. Нямаше поднасяне, макар че на места пътят бе леко мокър от сутрешната мъгла. Спирането е стабилно, но плавно, без рязко придърпване при натискането на спирачката. Голям плюс е електронният асистент за аварийно спиране. Както и сензорът за налягане в гумите. От опит ви казвам - той е направо безценен за всяка жена, която иначе с досада трябва да проверява дали са спаднали повече от необходимото или така й се струва. Тази умна кола има грижата за това.

Изключително приятни, а и полезни са и асистиращите технологии. Тоест тези, които превръщат шофирането в удоволствие, а автомобила в идеалната половинка. Стандартно за всички нива на оборудване има паркинг асистент. Това означава край на мъките при перпендикулярното паркиране! Удобството за дълъг път - адаптивен круиз контрол и регулируем ограничител на скоростта. Асистентът, на който аз лично се възхитих - индикатор за дистанция. Стига да сте от онези отговорни водачи, които знаят колко важно е да има достатъчно разстояние между два автомобила, това е само за вас! А лекото вибриране на волана, когато напуснеш своята лента, те кара да се чувстваш наистина обгрижен и защитен - тази Fiesta бди над разсеяните шофьори.

Можете да разчитате и на предупреждение за сблъсък пред вас или засичане на пешеходци. Хубавото е, че радарът работи и през нощта, а когато се налага, автомобилът може да спре и до 0. В някои от версиите се предлагат и предупреждение за умора, като на таблото се показва чаша с кафе, разпознаване на пътни знаци и преден и заден парк асистент.

Поведението на новата Fiesta при шофиране във и извън града напълно отговаря на нейното име. Да, тя е стабилна и сигурна, но ви дава толкова настроение и силно желание за още и още изминати километри. Нейната пъргавина е феноменална! Дори с трима възрастни в купето, двама от които едри мъже. Силата й е балансирана, сякаш е обгърнала цялото купе. Няма придърпване при рязка смяна на скоростите, даже при автоматичното предаване. Тази кола просто е създадена да доставя удоволствие при различни пътища, стил на шофиране и натовареност.

Интериорът също заслужава да бъде похвален. И бързам да ви обърна внимание на страхотната шумоизолация, която има тази Fiesta. Тя е може би най-добрата при този клас автомобили. В купето се чува само мъркането на двигателя и изумителният саунд от вградените колони. Вътрешното оформление е изискано, елегантно и от скъпи материали, а не както сме свикнали малките градски коли да "ухаят" на евтина пластмаса.

От Ford са се погрижили за екстрата, при която интериорът да бъде изпълнен индивидуално. Искате декоративните лайстни на таблото и вратите да са в екстериорния цвят? Никакъв проблем! Мечтаете си за панорамен покрив? Ваш е! Досега сте смята ли, че аудио системата Bang&Olufsen е само за собствениците на автомобили от премиум класа? С тази Fiesta вие също влизате в клуба на богатите, защото опционално е оборудвана с В&O PLay, което осигурява премиум звук за всички седалки и динамично калибриране при движение на автомобила. В това се уверих лично!

Другият важен момент за дамите - колко е голям багажникът всъщност? Не, няма да ви го кажа в литри. Но опитът показа, че в него спокойно могат да се поберат два големи куфара и малка пътна чанта. Е, и няколко пазарни. Истината е, че в новата Fiesta той е по-голям от предишната версия. Но съвсем не за сметка на комфортна на пътниците от задния ред седалки. Там спокойно могат да пътуват възрастен и дете. За двама големи може би ще бъде леко притеснено. Но пък и този автомобил е най-предпочитан от семейства с едно или две деца, които без проблем ще се возят отзад, седнали в своите столчета.

Така че, мили дами, отделете време да видите отблизо тази чудна Fiesta, направете едно тестово шофиране и сами се убедете в моите най-искрени приятни емоции зад волана й.

Пък правенето на пържени филийки нека си остане вашето съботно сутрешно занимание, с което да радвате най-близките си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X