Напишете дума/думи за търсене

2017-а в снимките на Ройтерс

Шарен, тъжен, кървав и опасен е светът през отиващата си 2017 г. през обектива на най-могъщата световна информационна агенция.

Обзорът на законодателите в бранша е увлекателен и смешен, но и зареден с огромна доза притеснение заради нарастваща военна мощ на Северна Корея, смачкването на опозицията в Русия и противоречивия референдум за независимост в Каталуния.

 Вождът от Пхенян Ким Чен Ун лично наблюдава на секретна площадка в Северна Корея изстрелването на мощната междуконтинентална балистична ракета "Хвасон-12", която може да бъде въоръжена с ядрена бойна глава. Малко след това армията на комунистическата държава пусна и най-новото си смъртоносно оръжие "Хвасон-15", което може да порази цели на 1000 км.

 Лидерът на опозицията в Кения Калеб Амиси Луяй получи бомба със сълзотворен газ в купето на колата си от ченгета в столицата Найроби по време на протест срещу режима.

 Специална площадка за физически упражнения имат свине във ферма в Китай. Всеки ден животните са оставени в продължение на часове да скачат във водата и да спортуват, преди да минат през кланицата.

 Шегаджии от цяла Полша се събират за фолккарнавал "Кусаки" в град Радом, където в представленията всичките роли се играят от мъже.

 Чудовищни пламъци от бушуващ огън в горите на Лазурния бряг не стряскат плажуващите в елитния курорт Борм-лес-Мимозас.

 Молитва за здраве отправят хинду свещеници пред входа на пещера в Хималаите над свещената река Ганг в Индия.

 Луксозна раница за пренасяне на домашни любимци лансира на пазара находчив китаец. Пособието стана глобален хит с милиони продажби и огромни доходи за създателя му.

 Възрастни дами търсят Wi-Fi сигнал на площад в Хавана. Ползването на интернет бе тема табу на Острова на свободата и само малцина имаха достъп до световната мрежа.

Историческата среща на новия силен човек в Белия дом Доналд Тръмп и дългогодишния господар на Кремъл Владимир Путин се проведе на 7 юли в Хамбург. Двамата най-влиятелни държавници на съвремието имах двустранни разговори по време на срещата на Г-20.

 Военен парад в центъра на Пхенян показа целия "сексапил" на дамите в севернокорейската армия

 Граждански самолет с турско карго се разби върху жилища в Киргизстан. Трагедията погуби 32-ма души.

 Униформени прибират на топло руски опозиционер на протест в Москва

Нерешителна девойка от Барселона на фона на каталунския флаг мисли за кого да гласува на референдума за независимост.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X