Напишете дума/думи за търсене

Тези неща помагат за по-добрия комфорт у дома

На много хора се е случвало да изпитват дискомфорт в определени помещения и да не успяват да си обяснят причината. А тя може да е в натрапчивия цвят на стените или пода, на наличието на неприятна миризма и дори на формата на даден предмет.

Фън шуй е древната китайска наука за подреждане на помещенията, която цели осигуряването на повече позитивна енергия. В съвременни условия малцина са тези, които могат да подредят дома си изцяло по фън шуй, но за сметка на това могат да се вслушат в съветите на психолозите, които правят изводите си от подробни проучвания. Ето най-важните 9, които може да се приложат безпроблемно.

1. Добре е в дома да има жълта или зелена стена. Изследванията показват, че тези два цвята най-категорично създават чувство на щастие. Ако все пак не искате да боядисвате цяла стена, то поне може да направите акцент.

Любопитно е да се знае още, че според изследване, проведено от Амстердамския свободен университет, децата смятат за "най-щастлив" светло синия цвят, следван от червения и жълтия. Според хлапетата най-тъжен е белият.

2. International Flavors & Fragrances Inc установява след 20-годишно изследване, че ароматът, който създава най-позитивно настроение, е този на ванилия. Затова едва ли ще сгрешите, ако по-често палите свещи с такава миризма.

3. Домашен любимец. Присъствието му у дома е особено полезно за самотните хора и ползите са далеч по-големи спрямо наличието на косми или дори няколко изядени обувки.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X