Напишете дума/думи за търсене

Ето какво ще видим на 22-ия София Филм фест

Станаха ясни първите шест филма, които запалените киномани ще видят на 22-ия София Филм Фест.

Кадър от „3/4“
Кадър от „3/4“
Отличен със „Златен леопард“ в Локарно в селекцията „Режисьори на настоящето“, „3/4“ е игралният дебют на Илиян Метев, получил за него и „Златна роза“ за най-добър режисьор. Авторът му е многократно награждаван и адмириран за документалния си филм „Последната линейка на София“ (2012).

„РАДИОГРАМОФОН“
„РАДИОГРАМОФОН“
„РАДИОГРАМОФОН“ (“Radiogram”) на Рузие Хасанова, отличен със „Златна роза“ за дебют на 2017, е филм за музиката, свободата и идентичността.

„ТИХА НОЩ“
„ТИХА НОЩ“
Полският филм „ТИХА НОЩ“ (“Silent Night”) на Пьотр Домалевски е филм за семейството, традицията и емиграцията като полска съдба.

„НАМЕ”
„НАМЕ”
Действието в „НАМЕ” (“Namme”) на грузинския режисьор Заза Халваши се развива в планините на Аджария, а сюжетът е базиран на история от древната грузинска митолгия.

„АДАМ“
„АДАМ“
„АДАМ“ (“Adam”) (Германия-Исландия-САЩ-Мексико) на Мария Солрум идва на 22-ия София Филм Фест веднага след участието си на Берлинале, където ще се бори за „Кристална мечка“ за най-добър филм в програмата „Generation 14 plus“.

„ГЪЛЪБЪТ“
„ГЪЛЪБЪТ“
Още един филм от селекцията „Generation 14 plus“ на Берлинале ще участва в Международния конкурс на 22-ия София Филм Фест - „ГЪЛЪБЪТ“ (“The Pigeon / Guvercin”) на турската режисьорка Бану Шиваци.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X