Напишете дума/думи за търсене

Обувки с чорапи и остри върхове за пролетта

снимка: Pixabay

Обувките трябва да са странни, различни и запомнящи се, това е основната идея, към която се придържат дизайнерите през последните няколко сезона. Лансират се всякакви модели, за да има избор за разнообразните стилове на обличане, но винаги има една или няколко водещи тенденции.

За тази пролет те са две. Връщат се силно заострените върхове на обувките. Другата линия е продължение на вече популярните обувки и ботуши тип “чорап”. Наред с тях обаче има още куп идеи за екстравагантна визия на едни от най-любимите женски аксесоари.

Острите върхове, естествено, са при моделите на висок ток. Не са подходящи за ниски подметки, защото стъпалата ще изглеждат доста по-дълги и неминуемо се правишеговитата асоциация с Малкия Мук,въпреки че историята помни и такива хитови тенденции. Основният проблем с този тип обувки е, че не всяка жена може да ги носи. В предната си част са толкова заострени, че много често създават дискомфорт.

Подходящи са за съвсем тесни стъпала, в противен случай пръстите се събират един върху друг и раните са гарантирани. Но пък с високи обувки с остри върхове краката изглеждат много изящни. Предлагат се както съвсем класически семпли варианти, така и модели с атрактивни декорации.

Могат да са целите покрити с камъни или украсени с панделки, които се връзват около глезените. Повечето предложения са с класическия тънък ток, но далеч по-интересни са вариантите, при които той е направен от няколко захванати една за друга малки прозрачни топки или са добавени метални орнаменти.

Обувките тип “чорап” се завърнаха отново, след като вече две години се носят ботушите от мека кожа, плътно прилепващи по крака. За пролетта моделите са от съвсем тънки материи. Затова и процентът еластан е много висок, за да не се смъкват надолу.

Някои в горната си част досущ имитират плетени чорапи, други са от плътни, леко лъскави материи. Спортните варианти са с равна подметка, наподобяват маратонки, но нагоре са като плътен спортен чорап, стигащ до глезена.

Елегантните отново могат да са до глезена, останалите са до под коляното, над него или съвсем високи - стигащи почти до под дупето. Това обаче са модели само за перфектни крака, особено ако са в ярък цвят. Едри бедра, дебели глезени или изкривявания ще се подчертаят още повече.

Сред съвсем новите идеи са вариантите, към които са добавени истински дантелени чорапи. В горната си част имат силиконови ленти, които не позволяват на материята да се набира. Безкрайно удобните спортни обувки не излизат от мода и тази година, за радост на всички жени със забързано ежедневие.

Те са от класическите маратонки, които и тази година ще продължат да се носят с елегантни рокли и костюми, до претрупани с рисунки, камъни и капси, граничещи с кича варианти.

При мокасините също има голямо разнообразие. Предлагат се варианти като чехли, към част от тях са добавени пухкавите материи, наложили се през миналата година.

Други са с полуизрязани пети и допълнителни меки платки в задната си част. Пискюли и орнаменти, избродирани с дебели конци, са сред най-разпространените украси.

Кубинките са с променена визия, вместо традиционните връзки са добавени големи катарами и ципове. Кожата пък е нарязана на дупки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X