Напишете дума/думи за търсене

Новите вина от серията PIXELS са с уникална тапа

Избата в Съединение New Bloom Winery отпразнува празника на лозарите и винарите Трифон Зарезан в петък с премиера на две нови червени вина в серията им PIXELS. Те са от сортовете Регент и от Сира и се произвеждат от изцяло собствени лозови масиви в Найден Герово, Тракийска низина. На празника присъстваха и водещи винени експерти у нас, които първи имаха възможност да опитат двете нови вина. Според тях българинът става все по-любопитен и опитва нови и малко познати винени сортове. Сира-та например, която допреди няколко години изобщо не беше популярна у нас, сега е сред 5-те най-харесвани разновидности. Регентът пък е немски сорт, който единствено New Bloom Winery отглежда в България. Заедно с друг немски сорт – Дорнфледер – това са отличителният знак във визитната картичка на родната винарна. Получените от тях вина представят и огромния потенциал на Тракийската низина като винен регион и тероар.

“Семантичното ядро на нашата работа е „вкусът на виното“. Всеобщо прието е, че тероарът определя потенциала на един или друг сорт грозде за вино. Това наистина е така, но не трябва се пренебрегва и възможността на енолога да работи при днешното ниво на науката и технически условия върху вкуса на виното. Искаме нашите вина, независимо че са различни едно от друго, да имат една обща характеристика, а именно – „вкусни вина“. А това, уверявам ви, не е толкова лесна работа“, коментира енологът Владимир Влъчков, който стои зад вината на New Bloom Winery.

Двете нови червени вина се затварят с уникалната трипластова тапа Ardea Seal. Подобна тапа се използва за скъпите френски вина от най-висококачествените лозя на Кот д'Ор и Шабли в Бургундия в категорията „гранд крю“. Тапата се отваря с тирбушон, запазвайки звука, който издава издърпването на класическия корк и може да се ползва многократно, обясниха експертите от New Bloom Winery. Това позволява съхранение на червените вина PIXELS и след отваряне за по-дълго време, което е изключително полезно за рестораньорите, които предлагат вино на чаша.

Според винените експерти именно налагането на вина като PIXELS с отлично съотношение цена-качество ще спомогне за повишаване на консумацията на напитката.

New Bloom Winery разполага с близо 6000 дка лозови масиви. Екипът работи с над 14 различна сорта сред които Совиньон блан, Шардоне, Каберне Совиньон, Мерло. Ежегодно вината на New Bloom Winery носят куп отличия от престижни международни конкурси. Миналата година техният Совиньон блан в серията Face to Face бе оценен като един от най-добрите в света на Los Angelis International Wine Competition. В Германия, на Mundus Vini, избата се прибра със златен медал и то с немския си сорт Регент. Винарната има и редица отличия от Concours Mondial de Bruxelles, Vinalies Internationales и други.

X