Напишете дума/думи за търсене

На какво ухае съвременният мъж

В съвременния свят силната половина от човечеството обръща внимание на парфюмерията не по-малко от жените. Добре подбраният аромат хармонизира прекрасно с цялостната визия на всеки мъж, независимо дали той е човекът с костюм или момчето с маратонки. Да поговорим за съвременните тенденции в света на мъжките аромати и правилата за избор на аромат.

Модни тенденции

Парфюмерийните къщи ежегодно разработват нови мъжки линии на аромати. Както и при жените, мъжките аромати може да се разделят на свежи спортни, ободряващи и упойващи с дъх на плодове, както и тежки и богати аромати с ярко изразен характер. Тази година тенденциите в света на мъжката парфюмерия остават непроменени: освежаващи аромати за всеки ден и мускусно-дървесни миризми за вечерни поводи.

Как да изберем мъжки аромат

Няма универсално правило при избора на аромат. Всичко зависи от вкусовете на човека, от неговия темперамент, от ритъма му на живот. Обичайно по-младите хора предпочитат унисекс парфюми - леки и ненатрапчиви. Активните мъже, които обръщат внимание не само на външния си вид, но и на здравето си, обикновено се спират на свежи спортни аромати. Активно работещи и натоварени хора, чийто живот се състои от редовни бизнес срещи и вземане на решения, предпочитат класически миризми като парфюма на Hugo Boss Boss The Scent. Те са умерено пикантни с нотки от дърво, кожа, бергамот и мандарина. Възрастните мъже може да си позволят да се потопят в магическия свят на скъпите вкусове - по-тежки, ориенталски и пикантни, с незабравимо „ехо“.

Топ 5 мъжки аромати

Най-лесният начин да изберете мъжки парфюм е да се запознаете със списъка на вече тествани и обичани от мъжете по света аромати. Почти всеки един от тях се е превърнал в легенда. Ето и списък с най-популярните парфюми от последните години.

Armani Acqua di Gio Pour Homme

Парфюмите на Армани са известни на всички и умеят да угодят на най-разнообразни и взискателни вкусове. Armani Acqua di Gio Pour Homme е интензивен и богат аромат, подходящ за силен и уверен в себе си мъж. Този парфюм рядко се избира от скромни и свити личности, защото с него човек задължително изпъква.

Armani Acqua di Gio Pour Homme спечели любовта на милиони мъже по света благодарение на смелата композиция от нотки на портокал, лимон, лайм, бергамот, жасмин и нероли, последвана от експлозия от флорални аромати, хармонично съчетани със сладка праскова, кориандър и индийски орех. В шлейфа силно се усещат тоновете на бял мускус, кедър и лишеи.

Yves Saint Laurent Y

Ароматът на парфюмерийната къща Yves Saint Laurent се счита за една от най-добрите, когато става дума за освежаващ и ненатрапчив ежедневен парфюм. Y хармонично се вписва в образа на всеки човек, подчертава смелостта му и му придава увереност. Първоначалната нотка се състои от свежа комбинация от бергамот и джинджифил, след което се отваря букет от градински чай, здравец и люлякови листа.

Givenchy Gentlemen Only Absolute

Парфюмите Givenchy са известни с богатите си аромати, които перфектно допълват образа на всеки уверен мъж днес. Gentlemen Only Absolute - парфюмна вода за смели и доминиращи момчета. В ароматната композиция влизат дървесни и пикантни нотки на бергамот, канела, индийско орехче, шафран, сандалово дърво и ванилия.

Versace Eros

Легендарният аромат на Versace се харесва на страстни, емоционални и секси мъже. Той съчетава всичко най-хубаво: освежаващ лимон, мента и ябълка при първия контакт, дълбока сърдечна нотка, състояща се от здравец, тонка боб и амброксан, както и опияняваща ориенталска пътека, в която може да познаете ванилия, кедър, мъх.

Kenzo Homme Sport Extreme

Ароматите на Kenzo са известни със своята свежест, което вероятно е причината те често да се избират от тези, които обичат спорта и екстремните занимания. Kenzo Homme Sport Extreme е един от най-добрите аромати в менюто на парфюмерийната къща. Първата бележка е ободряваща: лимон, мента и черен пипер, последвани от морските акорди с елеми, и накрая – нотки на на ветивер и кедър.

X