Напишете дума/думи за търсене

Ламбо се целува с Аня Пенчева

Секссимволите на българското кино отново ще се качат на сцената

От няколко дни насам големият ни актьор Стефан Данаилов вече репетира на сцената на Народния театър постановката "Актрисата" заедно с Аня Пенчева, научи "България Днес".

"Така е, изместихме датата от 2 май за 7 юни, защото май месец е целият осеян с празници. Освен това искам да се почувствам достатъчно комфортно на сцената, а това става все пак с тренировки", смее се Ламбо. В писата "Актрисата" той играе швейцарския банкер Чарлз, безумно влюбен в отдавна преследваната от него театрална примадона Лидия, в чиято кожа пък влиза самата Аня Пенчева. В една от сцените двамата имат петминутна целувка уста в уста пред всичките си колеги. "Ами какво да ме притеснява, няма какво. Ние, актьорите, за този миг живеем, да сме на сцената", сподели ни Мастера. Образът, в който ще влезе великолепният ни актьор, през цялото време ще се придвижва с електрическа количка. "То и мен ме болят краката, имам проблеми с тях, но пък и героят, в който ще влизам, е като мен. Така че нещата се припокриват", смята Ламбо.

Професорът е и постановчик на спектакъла, а племенницата му Росица Обрешкова е режисьорът.

Учениците на Мастера репетират в дома му постановката
Учениците на Мастера репетират в дома му постановката

Доскоро репетициите за постановката се осъществяваха изцяло в дома на Данаилов. Край трапеза, отрупана с първокласни питиета, баници и мезета, по цял ден се лееше речта на учениците на Ламбо от различни випуски - Иван Панев, Ненчо Илчев, Павел Иванов - плюс Кирил Ефремов, Иван Лечев, който написа музиката, художника Елена Иванова, продуцента Кирил Кирилов, Роси Обрешкова.

"Всичко се върти около примадоната - моята Аня Пенчева. Тя още не е за изхвърляне, но е решила да излезе за последен път пред публиката, при това във "Вишнева градина" на Чехов. Моите колеги са и мои любими деца, както ги наричам. Някой пък ще кажат, че са колективче, което върти халтурки из родината - комедии, смешки, но пък им се радват хората. Тази пиеса обаче е много сериозна и дълго време я репетирахме", пошегува се сериозно Ламбо и допълни: "Е, най-сетне дойде моментът да си поиграем заедно с някогашните ми студенти - поне за мен е вълнуващо. С колежката Аня Пенчева е много забавно - тя е щурава, истинско чудовище, готова е на всичко, само не знам как ще я направят стара и грозна. Виж ме мен колко красиво остарявам - това ви чака всички, милички, но такъв е животът", подкача с усмивка вечният секссимвол от екрана.

И после сподели, че в медийното пространство има "много странно и особено държане". "Нека журналистите този път да видят самия процес, а не направо крайния резултат - похвалят те и айде "бай". Така че в интересни моменти пак ще ви каня", беше категоричен Ламбо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X