Напишете дума/думи за търсене

Бръчки на челото – как да ги избегнем с Uriage

Бръчките са неизбежно явление. Даже и при дамите, при които не са толкова забележими, все пак съществуват и с годините се задълбочават. Линиите на челото са част от така наречените мимически бръчки и за заглаждането им има най-различни способи. Преди да пристъпим към борбата с бръчките, трябва да определим какви точно са те.

Например с дълбоките бръчки по челото и между веждите могат да се справят само дерматолозите с целия свой арсенал от апаратура, инжекции и различни мезопроцедури.

Това не означава, че не можем да направим съвсем нищо в домашни условия. Козметиката помага повече, ако бръчките не са толкова дълбоки и ясно изразени, но все пак имаме шанс да подобрим състоянието на челото си и при по-контрастни линии. Съществуват всевъзможни рецепти за домашни лосиони, които избистрят тена и заглаждат неравностите, но далеч по-сериозен ефект ще получите от правилния крем за ежедневна грижа. Бихме ви препоръчали да се доверите на кремовете на Uriage – медицинска козметика, която разработва сериозно портфолио за всякакви изисквания, козметични нужди и проблеми. С изключителна популярност сред дамите, които държат на перфектния външен вид, са хидратиращите кремове на Uriage, като сред тях може да намерите и такива с UV-защита. Не пренебрегвайте UV-защитата, при това не само през лятото, а целогодишно.

Срещу бръчките помага не само външното, но и вътрешното хидратиране на кожата. И по тази причина трябва да изпиваме по 8 чаши вода на ден. Недостигът на вода в организма води до изсушаване на кожата и до преждевременното ѝ стареене. За избавяне от бръчките се препоръчва и включването на физически упражнения. Те способстват за нормализиране на тонуса на кожата, възстановяване на кръвообращението в нея, които пък водят до подобряване на цялостния външен вид. Не става дума само за занимания със спорт, но и за упражнения за лицето – специално за челото, бузите и брадичката, от които не само се стяга мускулатурата, но и се заглаждат бръчките. Заедно с това към храненето следва да се поемат повече витамини, които да нормализират метаболизма. Ако към всичко това добавим и подходящи маски за лице, както и тежката артилерия в anti-age козметиката, бръчките по челото утре може да бъдат незабележими.

X