Напишете дума/думи за търсене

Жените в Германия са луди по силиция

В последните години информираните и образовани европейки са наясно, че всички помади на света не могат да помогнат за това да имат перфектна кожа, коса и нокти, ако не приемат „хубост“ под формата на хранителни добавки за красота. Сред най-ефективните е силицият. В Германия, например, потреблението на добавки със силиций всяка година се качва с минимум 50%.

Да си припомним кои са положителните страни на добавката и защо жените разчитат толкова на него за своята естествена хубост.

Силицият е сравнително непознат минерал, който има изключително благотворен ефект върху тялото и външния ни вид. Той се съдържа в много зеленчуци, включително листни зеленчуци и лук, както и в зърнените храни, но дори да се храним абсолютно здравословно, е невъзможно по естествен път да си набавим необходимата доза силиций на ден.

Когато сме млади, в организма ни има достатъчно количество от така ценния силиций, затова и тогава кожата ни е гладка, а косата и ноктите – здрави. Доказано е, че с годините минералите се изчерпват и трябва да сe снабдяваме допълнително.

Колагенът ни е добре познат, но това, което не знаем е, че силициевият диоксит е един от основните компоненти на колагена. Когато кожата започва да се свива и да губи еластичност, това е знак, че е необходимо да я „нахраним“ с екстра доза силиций. Той спомага възможността на кожата да се овлажнява, от което тя бързо започва да си връща жизнеността и свежестта.

Силицият е добър инструмент и в борбата с акнето. Това се постига чрез повишаване на производството на колаген, който от своя страна осигурява здрави външни клетъчни слоеве на кожата. Това създава по-малка вероятност те да се възпалят от хормоналните отпадъци, свързани с акнето. Освен това минералът спомага за отстраняването на токсини, които възникват в резултат от храносмилането. Тези токсини нормално проникват в кръвния поток и причиняват възпаление, водещо до акне и суха кожа.

Силицият се грижи и за хормоналния баланс, а знаем, че дисбалансът на женските полови хормони е една от причините за увредената коса и косопада. Също така той се свързва с други минерали в тялото. Освен отстраняването на алуминия, силицият извежда много хранителни вещества към периферните органи на тялото, а именно косата, кожата и ноктите, и по този начин гарантира, че космените фоликули са снабдени с всички жизненоважни минерали, необходими за растежа и жизнеността на косата. По същия начин силицият работи и в полза на здравите и красиви нокти.

Ето защо в Германия и като цяло в Западна Европа се наблюдава нарастващ интерес към приема на силициеви продукти за красота. Именно от Германия идва и „Комплекс за красота“ на „Допелхерц“ - иновативен продукт, за щастие наличен и на българския пазар. Освен важния силиций, той съдържа богата комбинация, целяща заздравяване на кожата, косата и ноктите.

Основните компоненти в него са силицият и колагеновият хидролизат, но останалите съставки също не са за подценяване. „Допелхерц“ е марка със 120-годишна история и държи около 28% от пазара на хранителни добавки в Германия. Те разполагат със собствена лаборатория, в която се тества всяка произведена партида. Затова качеството на продуктите е изключително високо - и като суровини, и като стандарти на производство, и като формули и композиция. Компанията има четири награди "Продукт на годината" от Български Фармацевтичен съюз, така че може да им се доверите

X