Напишете дума/думи за търсене

Защо е важно да изберем правилно чистачките за кола

Чистачките за вашия автомобил – това са „очилата“ ви по време на движение, за да виждате какво се случва пред вас. Ако те не работят, то е същото като да лишите късогледия от очилата или лещите му. Наглед малки и тънки, чистачките са като част от предното ви стъкло и често може би не си давате сметка, че те са уязвими на кражба или повреда. Сещаме се за тях, когато пострадат и особено ако това се случи в най-неподходящия момент: по време на дъжд, буря, снеговалеж или тежък прах по пътя, понесен от вятъра право срещу предното стъкло на колата ви. Усещането е повече от ужасяващо, а да не говорим колко е опасно...

Разбира се, можете да предотвратите подобен сценарий. Имайте предвид, че качеството на чистачките никак не е за подценяване!

Изборът на чистачки е толкова важен, колкото и този на гуми, тъй като технологията за производство на двете изделия е близка. Разликата от един комплект чистачки до друг е огромна, макар да не се забелязва от пръв поглед.

За да изберете чистачки, които дългосрочно ще ви вършат работа, доверете се на професионализма. В Carprofi.bg ще намерите чистачки за всеки автомобил, от всеки размер. И не само цената е фактор за качество, тъй като тя варира в зависимост от размерите и типа превозно средство. Изборът е огромен – от 200 до 700+ мм, и всичко това – на едно място.

Ако все още се питате толкова ли пък е важно чистачките да са на ниво, ето аргументите, които не подлежат на оборване:

Безопасност

Както вече споменахме, ако чистачките ви се повредят, дори и минимално, това моментално нарушава тяхната работа. И край с видимостта! Последиците са ясни... Безопасността винаги е аргумент номер едно, що се отнася до автомобили, пътно движение, резервни части и всяко друго нещо, свързано с коли и пътуване. Това важи и за чистачките, които ви осигуряват видимост, без която просто не може да бъде управляван един автомобил.

Дългосрочност

По-качествените чистачки ще ви служат значително по-дълго време от онези, чийто произход и марка са „съмнителни“.

Запазване на стъклото

Скърцащите чистачки не само че ще ви дразнят със звука си, но и ще повредят повърхността на стъклото. А когато това стане... прочетете отново за безопасността. Ситуацията може да се сравни с надраскване или дори счупване на очилата ви, докато си вървите, без да можете веднага да ги замените с нови.

Устойчивост

Представяте ли си, ако чистачките ви се прокъсат от жегата или студа? Неприятно, нали? Ето защо изберете устойчиви на атмосферни условия чистачки. Дори да платите малко повече, това ще ви спести много по-големи разходи в бъдеще.

Правилните чистачки

Ако купите какви да е чистачки, а не точните за вашия автомобил, рискувате много. Качеството на комплекта се гарантира от утвърдената марка и предназначението. Експериментите могат да ви изиграят лоша шега, която да ви донесе куп неприятности.

Заменимост

Проверете дали избраните от вас чистачки са заменими с други. Обичайно е да има взаимозаменяемост, която обаче следва да бъде посочена конкретно и в писмен вид. Заменимостта е удобна характеристика, в случай че желаете по-евтин аналог, но тази заменимост трябва да бъде гарантирана от утвърдения производител. В онлайн магазина заменимостта винаги трябва да е конкретизирана с марка и модел, които е добре да не се променят самоволно от вас като купувачи.

Спестяване на средства

И при чистачките за автомобили важи правилото „евтиното излиза скъпо“. Спестяването от цената може да ви докара сериозни щети, затова не е добра идея. Още повече, че това са стоки, чиито цени не са „космически“, дори и при най-скъпите модели.

Чистачки с подгряване

Това е специална категория чистачки. Те имат вграден реотан, който подгрява перата им, снабдени са с кабел за включване в електрическата система на автомобила. По отношение на цената, този вид чистачки не са по-скъпи другите, които са от високо качество. По време на люти зими едни такива чистачки категорично ще ви спестят редица неудобства.

Не забравяйте, че за запазване качеството и дългия живот на чистачките от голямо значение е правилната им експлоатация и релевантна поддръжка. Когато купувате, вие ще получите и точните напътствия за употреба. Неправилното използване на чистачките може да доведе до ранното им похабяване, което никак не е препоръчително

X