Напишете дума/думи за търсене

Защо детето да учи английски език докато се забавлява?

Когато обучението е поднесено под формата на забавление и игри, е в пъти по-ефективно, отколкото сухо предаден материал в класната стая, категорични са специалисти. Ангажирайки вниманието на детето към нещо интересно и ново, се засилва желанието му да навлезе по-дълбоко в материята, независимо от предмета.

Създаването на нови невронни връзки по време на обучението по чужд език е добре да стартира възможно най-рано. А в днешно време повечето родители не само в България избират именно английския за първи чужд език на своето дете. Причините са повече от очевидни. Английският е най-разпространеният език в света. Той се превръща в нещо като универсален език, с който всеки един от нас си служи ежедневно.

Децата също от малки започват да използват английски. Той е навсякъде - в социалните мрежи, в игрите, в повечето интернет страници - всичко е поднесено по подразбиране на английски. Затова колкото по-отрано детето започне да го изучава, толкова по-добре.

Един ден вашето дете може да избере чуждестранен университет - програмите на най-известните университети в света са също на английски език. Ако искате наследникът ви да ръководи успешен бизнес с международен обмен, също и ако искате да бъде учен с международно признание или дипломат, е задължително отличното владеене на този език.

Съществуват и куп други предимства, които детето ще срещне по пътя си, ако знае английски език. Още докато е малко, то ще може да наслаждава на текстовете на любимите си англоезични песни и да гледа любимите си филми без субтитри. Нека не забравяме и че децата, които нямат понятие от чужд език в днешно време, сякаш отпадат от класацията на готините в училище и другите не гледат с добро око на тях.

Но откъде да започнем? Още докато детенцето е на 4-5 годинки, е добре да стартираме с подготовката му по изучаване на английски. Може да го запишем в занималня с изучаване на английски, а когато тръгне на училище, да го изпратим и на извънкласни уроци. През лятната ваканция може да заложим на езиков лагер - последните години такива лагери са особено популярни. Сред добрите международни лагери за интензивно изучаване на английски език се откроява планинският детски летен лагер ЛъкиКидс, който приема деца от 5 до 14 г. и в рамките на седмица или две за тях се провежда обучение по английски език, съпроводено с множество игри и забавления, свързани с планината. Такива лагери са изключително полезни за детето да развие добри социални умения, да се научи да отстоява себе си, да бъде независимо от родителите си, да бъде толерантно към нуждите на другите деца, възпитават се у него различни добротели.

Именно по време на своето участие в такива лагери децата усвояват по-лесно чуждия език, защото обучението често пъти преминава под формата на различни забавни игри в неформална обстановка - сред природата, когато например има открит урок. Освен това по време на обучението се използват различни презентации, които стимулират въображението и въздействат на зрителната памет на децата. И не напоследно място е огромният напредък, който децата успяват да реализират по време на участие в такъв лагер, свързан с премахването на комуникационната бариера. Те я преодоляват благодарение на преподавателите с матерен английски език.

Какъвто и метод за изучаване да изберете за Вашето дете, нека то да усеща свобода, забавление и липса на напрежение, за да може лесно и ефективно да научи новия език. Всеки език е богатство, а владеенето на английски е задължително, за да може детето да расте конкурентноспособно и със самочувствие.

X