Напишете дума/думи за търсене

Есенният грим и тенденциите в парфюмерията през 2019 година

Този есенен сезон е приготвил много приятни изненади - луксозни цветни палитри, необичайни идеи за грим и съблазнителни аромати. Разговаряме за основните тенденции и неувяхващата класика, които ни спасяват от есенния блус повече от година.

Шоколад, кафе и вино - модерни нюанси за есенния грим

Основната тенденция не само в грима и в модата, но и в начина на живот е естествеността. Все повече и повече инфлуенсъри спират да редактират снимките си в социалните мрежи, популярните лъскави списания отказват фотошоп, а модните икони предпочитат грим а ла натур.

Такъв грим е особено подходящ за всеки ден, за офиса, при среща с приятели или семейна вечеря. Тук преобладават предимно пастелните нюанси - бежово, розово, светлосиньо или лавандулово. Може да съживите тази опция за грим с малък брой блясъци или необичайни стрелки: двойни, къдрави или цветни.

Вечерният грим може да се направи в по-наситени цветове. Кафявите нюанси традиционно се считат за есенни - шоколад, кафе с мляко, тъмен шоколад, кафяво злато. През последните години дизайнерите и гримьорите особено се влюбиха в оригиналния нюанс на вишнево-кафявия цвят - марсала.

Марсала върви добре с много цветове. С неутрално сиво и бежово, и горчица, пясък, кобалт, студеносиньо или весел изумруд. Ето защо яркият грим с пронизващи вишнево-розови нюанси или червило ще изглежда изящно със спокоен бизнес костюм и блестяща вечерна рокля.

Друга тенденция на този сезон е ефектът на „ухапани устни“. За това е подходящо червило с ярки, наситени нюанси и пълна липса на контур. Струва си да запомните, че при спирането на вариант за грим с акцент върху устните е по-добре да изберете сенки за очи от гола палитра.

Успешният грим зависи не само от качеството на тоналната основа, сенки или червило. Качеството на спомагателното оборудване също означава много. Затова есента е чудесен повод да актуализирате не само чанта за грим и гардероб, но и да закупите нови четки за грим.

Греяно вино, пресни сладкиши и плодова реколта - любими аромати на есента

Есента е богата на аромати. Дните и особено вечерите стават все по-хладни и желанието да се увиете в нещо топло - карирана жилетка или дори парфюм - се засилва.

Есенните парфюми се състоят от ориенталски, пикантни или плодово-флорални аромати. Винаги е малко по-тежко от лятото, но по това време на годината е по-скоро предимство. Тънък аромат обгръща и създава аура на топлина и комфорт около собственика си.

Печеливша за тази есен е La Petite Robe Noire ma Robe Guerlain. Тук цитрусовите аромати са сложно преплетени с бергамот, фрезия, роза, жасмин и бадем.

Друг легендарен есенен аромат е Chanel Coco. Основните диктатори на парфюма са амбра, зрели плодове, екзотични подправки, хармонично балансирани от нюанси на кожа и дърво. Няколко капки от този аромат могат да ви заредят с енергия и да ви развеселят за целия ден.

Топлите винени и шоколадови нюанси, пикантните и ориенталски аромати са основата на този сезон. В същото време има и някои нови продукти - къдрави многоцветни стрелки, изключителен грим за устни. Правилно комбинирайки класиката и тенденциите, може да получите уникално, различно от всичко излъчване.

X