Напишете дума/думи за търсене

Как да изберем детско креватче?

Снимка: Pixabay

Първата и може би най-важна мебел за вашето дете е със сигурност креватчето. Заради големия период на използване изборът на детско креватче е изключително важно решение, което се появява в дневния ред на бъдещите родители още от първите месеци на бременността.

При условие че материалите трябва да бъдат висококачествени, на пазара могат да бъдат намерени няколко модели детски креватчета с изключителни качества, било то от дърво, сгъваеми (от текстилни материали) или преобразуващи се креватчета.

Когато търсите креватче за вашето дете, ето няколко критерия, които трябва да вземете предвид:

• Креватчето е мястото, където ще оставяте вашето дете без наблюдение, поради което то трябва да бъде безопасно и удобно. Разстоянието между решетките не трябва да бъде по-голямо от 6,5 см, за да не може детето да се заклещи в тях, а дюшечето трябва да бъде с размерите на рамката на креватчето, за да избегнете опасността от пропадане или заклещване.

• Креватчето е мястото, в което детето ще прекарва голяма част от времето си през следващите 2-3 години – детският сън е изключително важен, най-вече през първите няколко месеца от живота. Все пак не забравяйте, че тези креватчета са подходящи за бебета, но могат да бъдат трансформирани и в легълца за деца. За да може да ги използване няколко години подред, си изберете креватче, което да има колкото се може повече възможност за преустройство или такова с по-големи размери.

• Креватчето е една от най-големите инвестиции, които правите за вашето дете – цената на някои детски креватчета е доста висока, в сравнение с други детски продукти. Все пак, не това трябва да бъде основният ви критерий за избор. По-високата цена невинаги означава по-високо качество, а най-важна си остава безопасността, която се предлага за вашето дете.

• Обърнете внимание на мястото, на което ще разположите креватчето – направете измерване и си запишете размерите. Така ще знаете да избирате само сред онези детски креватчета, които са подходящи за избраното от вас място. В случай че изберете модел с колелца, ще може да го премествате по-лесно от едно място на друго и дори от една стая в друга. Въпреки това изберете от онези модели, които имат блокировка на колелата или с премахващи се колелца, за повече безопасност.

Как да изберете най-доброто детско креватче е широко дискутирана тема, тъй като е и изключително важна.

Спокойният и отпочиващ сън е важен както за вашето дете, така и за вас самите. За качеството на креватчето са важни положението на тялото, удобството и най-вече безопасността на бебето ви. Уверете се, че сте избрали най-добрия модел детско креватче, отговарящо на важите нужди и нуждите на вашето мъниче.

X