Напишете дума/думи за търсене

Защо Лиляна съхрани стволови клетки на детето си от млечно зъбче

В понеделник Лиляна публикува снимка, с която разкри, че е подписала договор с най-голямата тъканна банка за съхранение на стволови клетки – Future Health. Тя сподели пост с кутията на европейския лидер на тъканното банкиране, на която позира заедно с Мартин Костов. Това не е първият път, в който Лиляна се доверява на Future Health. Преди години тя съхрани стволови клетки, които бяха взети по време на раждането. Каква е причината Лили отново да потърси услугите на Future Health, ще ни каже самата тя.

Здравей, Лиляна! Как се чувстваш след почивката през летните месеци?

- Заредена от прекрасните слънчеви дни в Гърция въпреки променливата ситуация и трудните месеци, през които преминахме.

Ти беше съхранила стволови клетки във Future Health преди години. Защо реши да съхраниш и от пулпа на млечно зъбче?

- Интересът ми се породи, когато прочетох, че мезенхимните стволови клетки се използват и за лечение на CoVid-19. Натъкнах се на две статии през лятото, докато бях на почивка в Халкидики. Започнах и свое проучване и разбрах, че мезенхимните стволови клетки, които се намират в пулпа на млечното зъбче, са още по-полезни и от огромно значение при някои много сериозни заболявания. Без да се колебая, се свързах с най-добрите – Future Health. От техния представител в Пловдив – Фани Михайлова – разбрах, че колкото повече изолирани стволови клетки има дадено семейство, толкова по-голяма е защитата му от много болести. Това беше достатъчно, за да се реша. Уредих си среща, отидох и подписах.

Скъпо ли е съхранението на стволови клетки от млечно зъбче?

- По-евтино е от съхранението на стволови клетки от кръв и тъкан по време на раждане. И много по-лесно! Като стар клиент на Future Health се възползвах и от 20% отстъпка. За цялата услуга платих по-малко от три хиляди лева.

Какво искаш да кажеш на майките, които ни четат в момента?

- Категорично препоръчвам, ако финансите им го позволяват, да съхранят стволови клетки. Важно е да отбележа, че може да се плати и разсрочено, така че всяко семейство да може да планира финансите си. А за Future Health – те са все пак европейският лидер, награден от кралицата на Великобитания – мога лесно да гарантирам, че са най-добрите!

X