Напишете дума/думи за търсене

Колко вреден е парфюмът за косата?

Използването на парфюм има своите правила и повечето от вас вече знаят, че един от неписаните закони е да бъде нанесен върху пулсовите точки на тялото - китки, зад ушите, шията и вътрешната страна на лактите, например. Но през зимните месеци всички те са покрити от няколко пласта дрехи, които служат като бариера за любимия парфюм. Какво правим тогава? Обикновено впръскваме няколко ароматни облака около косата. Безспорно, тя притежава невероятни свойства да задържа аромати, но дали сте се замисляли как ѝ повлиява парфюмната композиция?

Безопасно ли е?

Парфюмът не е най-разрушителното нещо, което нанасяте върху косата си, но имайте предвид, че той съдържа големи количества спирт, а употребата му може да има пагубен ефект с течение на времето. Това довежда до силно изсушаване, в резултат на което се получава заплитане и накъсване.

Какви са алтернативите?

Съществуват много алтернативи, що се отнася до парфюмиране на коса. Те не са така агресивни към кичурите, дори напротив - някои от тях имат свойствата да се грижат за тях.

Парфюмните спрейове (понякога срещани и като мист) са най-безопасният начин да придадете великолепно ухание на прическата си. Спреят може да не звучи като особено траен продукт, но на пазара има варианти като този на марката Carolina Herrera, който впечатлява с невероятна дълготрайност и отлична композиция, досущ като парфюмна вода. Така получавате качествено ухание, като същевременно концентрацията на спирт в спрея е много по-малка и няма да съсипе косата при ежедневна употреба.

Ако искате да комбинирате парфюмиране с дълбоко подхранване, тогава изберете серум или масло. Съвсем малко количество от такъв продукт ще остави дълготрайна ароматна следа. Бъдете внимателни, когато ги използвате, и нанасяйте от средата към краищата, за да избегнете омазняване и загуба на свежест в корените.

Етеричните масла също биха могли да бъдат използвани като заместител, но се уверете, че са безопасно разредени, за да избегнете алергична реакция.

Какви съставки да избягвате?

Стойте далеч от етилов и изопропилов алкохол. От друга страна, наситени алкохоли като цетилов (cetyl), стеарилов (stearyl) и цетеарилов (cetearyl) добавят хидратация и изглаждат косъма. Всички те са получени от растения.

X