Напишете дума/думи за търсене

Защо умилителните обръщения имат толкова мощни послания

В музиката галените имена за лирическия герой, възпяващ своя любим или любима, се използват от десетилетия.
Според психолозите умалителните обръщения, които се ползват от влюбените, са един от най-мощните начини за изразяване на желание и удовлетворение.
В световен мащаб термините за обич към близки или към обекти на желание са обичайна практика.

Всички двойки ли го правят? На колко години е този обичай?

Д-р Пепър Шварц - професор по социология и сексолотия в университета на Вашингтон, интервюира 100 000 участници по целия свят, за да разбере защо хората се обръщат един към друг с галени имена. Тя е и съавтор и на книгата „Нормалният бар: Изненадващите тайни на щастливите двойки”.

Над 2/3 от анкетираните американци използвали умалителни имена за любимите си, а от тях 3/4 споделили, че са много щастливи в отношенията си.

В книгата Шварц пише, че галените обръщения са важна „сненография” на обич, особено за тези, които не получават достатъчно от нея. С тяхното използване се компенсира нежеланието на някого да заяви на другия колко е прекрасен в действителност.

„Може да е по-лесно за някого да каже: „Хей, скъпа, изглеждаш страхотно“, отколкото „Обичам те“, обяснява Шварц.

Някои умалителни обръщения са изчезнали във времето и дори са променили значението си.

В средата на XV век „хулиган“ е термин за добър приятел или любима.
В днешно време думата има съвсем различно значение като „човек, който обичайно се стреми да навреди или сплаши онези, които те възприемат като уязвими“.

Определени умилителни думи се използват все още. Например „сладурче“ датира от последното десетилетие на XIII век, „сладкишче“ от средата на XV век и „захарче“ от 30-те години на миналия.

Друго проучване, направено през 1993 г., включва участието на 150 двойки, вариращи от „младоженци“ до „женени над 50 години“. Въз основа на Spanier's Dyadic Adjustment Scale – скала с 32 критерия, които измерват степента на задоволство на партньора (бел.ред.), двойките били попитани за идиоми или прякори, които използват в брака си.

Изследването установило, че "хипотезата, че доволните съпрузи използват повече идиоми, отколкото недоволните партньори, била потвърдена. Резултатите също така показали, че употребата на гальовни думи намалява през жизнения цикъл."


Използването на ласкави имена дава на нашите любими възможността да разберат, че ги обожаваме.
Двойките обаче трябва първо да обсъдят имената, които ще използват един към друг.
Колкото и сладки и възхитени да са тези термини, това е нещо, което партньорите трябва да обсъдят и тестват.

"Ей, коте, толкова е хубаво да си сгушена в мен. Харесва ли ти, когато те наричам така?"

Това отваря темата за по-нататъшна дискусия. Със сигурност зачитането на чувствата на човека при използване на умалителни обръщения е от най-голямо значение.
Те не трябва да се използват за дразнене или изпращане на скрити или смесени сигнали.

Тези наименования са знак за щастие във връзките, показвани от широкото им използване през вековете.

Галеното наричане на партньора ви е като таен код, който предизвиква желание, когато никой друг не знае какво означават. Заедно с езика на тялото, вие имате съставките за страстни и любящи отношения.
Изследването показва, че по-често хората обичат да чуват сладки, секси обръщения към себе си от своите любими. Това е признак за щастие.

Изречения, с които мъжете показват, че си падат по нас

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X