Напишете дума/думи за търсене

Милена Иванова: Ние лекуваме не човека, а живота му

Аз работя за това повече хора да станем подобрена версия на себе си, казва основателката и собственичка на „Севтополис Медикал & СПА Хотел“ 4*, Павел баня

- Много жени преосмислят живота си на определена възраст и правят остър завой. Какво би довело вас до подобен житейски „бърнаут“?

– Вярвам, че това се случва, когато човек залита в крайности и действа въпреки собствената си природа и нуждите на своето тяло и ум. В своя житейски път аз управлявам всеки проект, както и най-голямата ми страст – „Севтополис Медикал & СПА Хотел“ 4* през личното ми разбиране за баланс и щастие в живота. Мисията ни е да помогнем на съвременния човек да излезе от матрицата на забързания начин на живот, изпълнен със стрес, напрежение и хронични изменения в организма. Да постигне цялостна трансформация чрез баланс на тялото, ума и душата, чрез древните традиции, силата на богатствата на нашата природа и минералната вода в Павел баня. На практика чрез проекта си аз работя за това повече хора да станем подобрена версия на себе си и да си спестим острите завои.

- Случва ли се да смесвате бизнеса с удоволствието?

– Моят бизнес е удоволствие, с което се зареждам всеки ден. Пътувам непрекъснато, изследвам най-новите и утвърдени холистични подходи. Заедно с екип от над 40 лекари, терапевти и изявените специалисти по древна тракийска история създаваме едно неповторимо пространство от световен ранг в България с балнеоложки, оздравителни и уелнес процедури. Чрез работата си развивам над 100 служители, кинезитерапевти, физиотерапевти и лекари в сферата на неврологията и физикалната медицина и всеки ден помагаме за оздравяването и трансформацията на нашите гости. Тялото не определя начина, по който ще изживеем живота си. То е огледало на начина, по който живеем, така че ние лекуваме не човека, а живота му.

- Как се справяте в най-трудни моменти?

– Винаги съм разглеждала трудностите като възможност за уроци, които ни развиват и повдигат на по-високо ниво. Затова често предизвиквам себе си. Така например в разгара на пандемията през 2020 г. аз реализирах грандиозен ремонт в хотела. Заложих на най-новите тенденции за биофилен интериорен дизайн в хотела, за да засилим усещането за комфорт сред гостите ни и да подобрим връзката им с природата като средство за преодоляване на стреса. Смисълът на думата „биофилия“ е любов към природата и се смята за елемент от липсващата част от устойчивия дизайн. Затова заложихме на 10 елемента, които се отразяват върху здравето, комфорта и съзнанието на гостите – въздух, вода, хранене, светлина, движение, комфорт, материали, съзнание, общност и звук.

- Как разбрахте, че сте на правилния път в своята професионална мисия?

– Чрез резултатите. Вече повече от 10 години развивам „Севтополис Медикал & СПА Хотел“, където чрез неинвазивно лечение, СПА и уелнес практики подобряваме начина на живот на хиляди. Трансформацията на хората, на всеки гост, служител или партньор е най-вярното доказателство за това. Можем да направим света по-добро място, като започнем от себе си и продължим с нашето обкръжение.

- Ако можехте да кажете нещо, което ще стигне до всеки един човек в света, какво би било то?

– Разумът и тялото са неделими. Отнасяйте се с любов и благодарност към вашето тяло – то е истинският ви дом и най-добрият ви съюзник.

  • Ключови думи:
X