Напишете дума/думи за търсене

Кратък пътепис – в търсене на технологичното бижу

Днес маникюристката ми ме попита как съм и аз изохках, че съм добре, но имам много, много работа. А тя каза: „Виж какво нещо сме хората – когато няма работа, се оплакваме, когато има, пак сме недоволни“. Засрамих се, беше права. Ние все въздишаме тежко.

След това влязох в голяма верига за техника, защото „ох, телефонът ми е за смяна“ и... тъкмо да въздъхна тежко, че ще пропилея твърде много време  и ще се изгубя в морето от оферти и супер яки телефони с много екстри,... и си замълчах. Просто вече бях избрала. При това без проблем. Намерих смартфони, които безапелационно заслужават да бъде показвани, рекламирани, експлоатирани и обичани. Защо говоря в множествено число ли? Ами защото все пак изборът не бе чак толкова лесен, бях „раздвоена“ между едни от най-новите представителите на серията Samsung Galaxy A - Galaxy A52 (съответно и в 5G вариант) и Galaxy A72. А52 е по-компактен – с размер от 6,5 инча, докато дисплеят на А72 е 6,7 инча.

Всеки има своите приоритети, когато избира телефон, но батерията и нейната издръжливост са основен критерий, поне за мен. При Galaxy A 52 и А72 той всъщност преизпълнен – тя издържа до два цели дни! Няма да има вече истерични ситуации и с малки усилия практически телефонът ми винаги ще е зареден.

Лично за мен вторият най-важен фактор при избора на телефон е неговата камера. И тъй като снимането на телефоните Samsung е несравнимо, бях нетърпелива да науча какво ново предлага Galaxy А серията в този клас. Оказа се впечатляващо...

Независимо дали снимам танцов спектакъл или новия скейтборд трик на сина ми, OIS (оптична стабилизация на изображението) гарантира, че снимките и видеоклиповете ще са с кристален фокус. Вече няма нужда да пропускам важните моменти, ако ми липсва добра осветеност. Нощният режим пък използва многокадрова обработка, която гарантира ярко и отчетливо изображение дори на тъмно.

С него ще мога да създавам невероятни снимки и видеоклипове с лекота благодарение на гъвкавата четворна камера с 64MP висока резолюция. Най-свидните моменти незабавно се превръщат от 4K видеоклипове в 8MP изображения с висока резолюция чрез функцията 4K Video Snap. А функцията Scene Optimizer използва изкуствен интелект за заснемане с оптимални настройки за 30 категории изображения и фонове като храна, пейзажи и домашни любимци.

 

Всичко дотук би било напълно достатъчно, за да избера Galaxy A52 или А72. Те обаче предлагат толкова повече.

Функцията Real Smooth например осигурява плавност на изображението при скролване. Опреснителната способност на Galaxy A52 и А72 е до 90Hz, а версията Galaxy A52 5G предлага до 120Hz. Да ти е кеф да играеш, да редактираш снимки или просто да се ровиш в любимите си сайтове и приложения с часове. Накрая и очите дори няма да те болят, защото Eye Comfort Shield намалява вредното въздействие на синята светлина.

Ах, как обичам тези дребни, но значителни глезотии. Galaxy A52 или А72 разполагат със сертификат IP67. Това е рейтинг за водо- и прахоустойчивост. Мога да потопя телефона си в до 1 метър сладка вода и той ще го понесе. Разбира се, това не ми е навик, но е важно да знам, че устройството би понесло близка среща с непредвидени обстоятелства от такъв тип. Освен това имам възможност за допълнително съхранение до 1TB с microSD карта, Game Booster, който научава потребителските ми навици и оптимизира батерията, температурата и паметта, Knox защита, която защитава най-чувствителната информация в телефона ми от зловреден софтуер и злонамерени заплахи, и много, много други.

Всъщност се колебаех не просто между Galaxy A52 и А72, а измежду всичките им вариации на цветове. Бих искала да ги имам във всички десени, защото освен че са перфектни като функционалност, представляват едно бижу, при това – технологично бижу Но тук вече ще трябва да избирам. Черният цвят е за хора от бизнеса, сериозни, улегнали, търсещи елегантност във всичко, хора с черно чувство за хумор или без такова... За последното се шегувам. Но така или иначе черният не е за мен. Синият е за големите играчи. За тези със стабилно самочувствие, търсещите тръпката във всичко. Лилавият е за нежните души, смелите донкихотовци, перфекционистите, оптимистите и смелчаците. Това поне е моята трактовка.

А аз избирам белия цвят – той ми създава усещането, че всичко най-добро предстои и аз ще го запечатам именно на моя нов Samsung. Защото когато няма радост, ние трябва да си я създадем. А когато има, трябва да знаем как да я запомним и носим в себе си дълго. Накрая остава да споделя кой е моят фаворит - Galaxy A52, A52 5G или А72: всъщност, който да от двата да изберете, печелите технологично бижу – верен спътник и в работата, и в забавлението.

X