Напишете дума/думи за търсене

5 от най-скъпите парфюми за жени

Трудно бихте могли да си представите да платите повече от няколко стотин лева за парфюм, ако ще той да е най-неустоимият аромат. Само си помислете какво би било да се бръкнете десетки пъти повече, за да угодите на желанието си да притежавате бляскаво ароматно изкушение.

Ето кои са петте от най-скъпите парфюми за жени, които имат привилегията да притежават някои от популярните световни звезди:

Paco Rabanne 1 Million 18 Carats LUXE edition

Богатите дами превърнаха в класика изисканото бижу на Paco Rabanne. Срещу 56 хиляди долара те получават флакон, затворен в собствено помещение и покрит с 18 карата злато. Външната опаковка е изработена от телешка кожа, а уханието е съставено от сандал, роза, канела, мента, пачули и пикантни подправки.

V1 - Gianni Vive Sulman

Ако искате да го добавите в колекцията си, ще ви струва минимум 85 хиляди долара. Изкусителният аромат е унисекс - на основата на смола и розови листенца. Собственици на ръчно изработения продукт от злато, рубин, платина и диаманти са само знаменитости, сред които Елизабет Тейлър и Майкъл Джексън.

Clive Christian’s Imperial Majesty

Тук цените стават още по-солени, достигайки до около 400 хиляди долара. Неслучайно при създаването си първите копия на Clive Christian’s Imperial Majesty влизат в Книгата с рекордите на Гинес именно заради цената си. Флаконът е изработен от планински кристал и тежестта му е 5 килограма. Той е покрит със злато, диаманти и 5-каратов бял диамант. Ароматът на парфюма се слави със своите хипнотизиращи свойства. Съставен е от 200 компонента, които могат да омагьосат всеки при досег с него.

Secret de la Reine на Guerlain

Черен оникс, диаманти и платина срещу 300 хиляди долара – това е парфюм, който според дизайнерите представлява не просто скъпо ухание, а истинско произведение на изкуството. Гордостта на Guerlain може да превърне всяка негова притежателка в принцеса от приказките.

Golden Delicious на DKNY

Името му подсказва, че това е рядък екземпляр, който е покрит с многобройни скъпоценни камъни, рядко срещани в природата. По него има също жълти сапфири, диаманти в бял и жълт цвят, а общият брой на всички камъни е приблизително три хиляди. Серията на Дона Карън и бижутерийния майстор Мартин Кац е лимитирана - само за онези, които могат да си го позволят.

В неповторимия му аромат може да бъдат доловени плодови нотки от ябълка и слива, цветни съставки от роза, орхидея, лилия и бели рози, допълнени и подсилени със сандалово дърво, цветове на портокал и мускус. Само описанието е достатъчно да си представим тази феерия от ефектно подбрани елементи, които могат да преобразят всяка жена.

А цената? Нея сме оставили за финал – един милион долара!

X