Напишете дума/думи за търсене

Как да се справим с токсично дете

Инвестирали сте безценно време в детето си и непрекъснато сте мотивирани от любовта да правите повече за него и да се грижите за наследника си през целия си живот.
Но какво ако се окаже, че той е токсичен като характер?
Първата и основна стъпка би била идентифицирането на токсично дете. След това опитайте следните съвети.

1. Научете се да задавате граници на детето си
За да позволите на детето си да разпознае правилата, трябва да се научите да задавате здравословни граници за него.
Един от начините да направите това би бил да зададете лимити и да го възнаградите, когато отговаря на вашите очаквания. Трябва обаче да внимавате да не го награждавате твърде често, тъй като това може да доведе до поведение, предизвикано от подкуп, при което детето ще се подчинява само в замяна на наградата. То трябва да се научи, че да бъдеш добър не е задължително да се нуждаеш от външна мотивация.

2. Постарайте се да общувате повече
Често токсичното поведение може да бъде резултат от потиснати емоции. Добрата и ефективна комуникация с децата ви ще им позволи да ви се доверят и да споделят с вас.

3. Признайте, че вашият родителски стил може да не е перфектен
Родителството е учебен процес и няма идеални начини да се постигне това. Възможно е вашият родителски стил да е имал някои недостатъци, които са довели до това детето ви да развива негативни черти. Когато приемете такава възможност, може да се опитате да му бъдете приятел и да го напътствате при вземането на важни решения. Слушайте какво имат да казва, вместо да га командвате или да му налагате вашите решения.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X