Напишете дума/думи за търсене

Хранителните продукти, които винаги е добре да имате в кухнята

Да решите какво да си приготвите за вечеря, понякога може да се окаже трудна задача. Особено ако не ви се ходи до супермаркета и разчитате единствено на малкото продукти, които са останали в хладилника. Тогава обикновено много хора се изкушават да посегнат към по-нездравословни опции - сладкиши, пакетирани мазни храни или т.нар. “джънк фууд”.

За да не изпаднете в такива ситуации и за да може да приготвяте разнообразни здравословни храни, добре е в кухнята си винаги да държите запаси от няколко ключови продукти. Вижте няколко предложения, които е добре винаги да имате под ръка:

Яйца

Освен че може да се консумират самостоятелно, яйцата са и основна съставка за приготвянето на различни ястия - сладки десерти, солени ястия, салати, омлети и др. Така може да разчитате на голямо разнообразие и едва ли бързо ще ви омръзнат. В допълнение, те са богати на протеини, полезни мазнини и други хранителни вещества, които ги правят здравословен избор. Затова ви съветваме винаги да имате няколко пресни яйца в хладилника ви.

Картофи

Картофите са любим избор на малки и големи. Подобно на яйцата, те също могат да бъдат приготвени по много и различни начини - варени, под формата на пюре, като картофена салата, печени на фурна, с подправки и т.н. Така че, ако искате да избягате от класическите пържени картофи, които не са сред здравословните опции заради високото съдържание на мазнини, то имате много други възможности да ги включите в любими рецепти.

Паста

Това любимо италианско изкушение също намира заслужено място в списъка с храни, които винаги трябва да имате вкъщи. Едно от големите предимства е, че пастата се приготвя за нула време, а е толкова вкусна, когато я гарнирате с подходящия сос. Още един бонус е и голямото разнообразие от различни видове паста, които ще откриете на пазара: спагети, пене, талиатели... - изборът е ваш!

Сирена и кашкавали

Още една задължителна категория за всеки хладилник. Различните видове млечни продукти са отлична гарнитура към салати, омлети, пици или пък може да ги хапвате самостоятелно. Тук също имате голям избор: сирене, кашкавал, топено сирене, бри, моцарела, гауда - опциите са почти безкрайни.

Открийте богато разнообразие млечни продукти, както и още много други хранителни продукти за вашата трапеза в Kaufland. Собствената марка K-Classic предлага отлично съчетание между високо качество, страхотен вкус и добра цена!

Свежи плодове

Когато ви се хапва здравословен снак, няма по-добър избор от вкусен и свеж плод, който да зареди тялото ви с енергия. Затова дръжте купата с плодове винаги пълна. Ако се притеснявате, че те може да се развалят, преди да сте успели да ги изядете, заложете на по-дълготрайни плодове, като ябълки например. В случай че сте прекалили с количествата, винаги може да замразите част от плодовете и да ги използвате, за да си направите освежаващи смутита или домашен сладолед.

Сезонни зеленчуци

Последно, но не и по значение, това са зеленчуците. Избирайте сезонни зеленчуци, тъй като това гарантира тяхната свежест, а също и по-ниската им цена. С какви видове зеленчуци ще напълните хладилника зависи от личните ви предпочитания. Все пак добре е да имате някакъв вид маруля или айсберг, които да ползвате за основа на вашата салата, а към тях може да добавите домати, краставици, карфиол, чушки и др.

X