Напишете дума/думи за търсене

Нова платформа на Тева за споделен опит и лични истории в помощ на пациента

  • Възможно ли е човек да има пълноценен живот и след прекаран сърдечен удар?
  • Преодолима ли е депресията и как да се справим с нейните пристъпи?
  • Как да променим нагласата си след диагнозата рак, без да оставяме отчаянието да ни завладее?
  • Как да се справим с тревожността?

 На всички тези въпроси отговаря обновената платформа в подкрепа на пациентите www.teva.bg/life-effects, създадена от глобалния лидер в генеричните медикаменти и биофармацевтичните продукти „Teva”. В нея може да се открие разнообразна и проверена информация, засягаща голям спектър от заболявания, полезни факти, споделени лични истории на хора с различни здравословни проблеми, както и съвети от   доказани специалисти. Това е особено важно в ситуацията с  Covid – 19, в която  животът ни  беше повлиян от онлайн комуникацията и полезната и достоверна информация в Мрежата.

Следваща стъпка в грижата за пациентите

Зад опита и професионализма на компанията стои над вековна история. Днес „Teva Pharmaceutical“ предоставя повече от 3500 различни продукта на пациенти в над 60 страни. Ето защо следваща стъпка в грижата за пациентите с различни заболявания е създаването на платформата  www.teva.bg/life-effects.

Споделено – хората зад диагнозите

Животът след поставянето на точна диагноза със сигурност се променя. Когато обаче след нея последва и споделена история от човек със същото или сходно заболяване, промяната може да стане много по-безболезнена. Това е мисията на  www.teva.bg/life-effects. Там може да се открият личните истории на пациенти с диагнози като астма, депресия, мигрена, множествена склероза, тревожност, онкологични заболявания, сърдечно-съдово заболявания, и ХОББ. Те не само разказват за „срещата“ си с болестта, но и вдъхват надежда за тези, които тепърва са се сблъскали с нея. Пред  читателите се разкриват споделени трудни моменти и начините им за преодоляване от хора, които са надвили първоначалния шок от заболяването си и са продължили да имат пълноценен живот.

Как се променя ежедневието на пациентите с множествена склероза,  какво може да влоши пристъпите на мигрена, можем ли да се справим с диагнозата рак – отговорите идват от най-важните в битката с всяко едно заболяване – самите пациенти.

Говорят специалистите

Не по-малко ценни в сайта на Тева в България  са информацията и съветите,  дадени от български специалисти в секцията „Мнението на експертите“ https://www.teva.bg/opinion-of-the-experts/. Автори на материалите са водещи лекари в съответните медицински специалности.

Под формата на видеа медиците споделят данни за различни заболявания и състояния, най-честите симптоми при тях, но и дават важни препоръки за живота с тези проблеми и тяхното преодоляване.

Сред тях са доцентът по психиатрия и медицинска психология Райна Мандова, която подробно се спира на проблемите, провокирани от тревожността и стреса и начините за преодоляването им. В серия обучителни модули тя разяснява какво представлява депресията и тревожността, как да бъдат разпознати тези проблеми, кога се превръщат в патология и други.

Неврологът акад. проф. д-р Иван Миланов от своя страна говори за различните видове болка и главоболие, рисковете от хронифициране на състоянието при неправилна терапия или в случай на самолечение, а вирусологът проф. Радка Аргирова се спира подробно на темата за вирусите и породените от тях заболявания.

Повече полезна пациентски ориентирана информация може да откриете на сайта на Тева в България www.teva.bg/life-effects и https://www.teva.bg/opinion-of-the-experts/. 

X