Напишете дума/думи за търсене

България през погледа на децата от Шри Ланка (снимки+видео)

Правенето на благотворителност е близко до чувството на щастие. Затова и мотото на Фондация "Цейлон Проджект Интернешънъл" е взаимствано от житейската философия, според която „Хиляди свещи могат да се запалят от една свещ и животът на свещта няма да се скъси. Щастието не намалява, като се споделя”.

И така както за истинското щастието не съществуват граници и предразсъдъци, по-голямата част от дейностите на фондацията се осъществяват извън пределите на България, но с помощта на пламъчето, запалено от българи с големи сърца, които вече две години подават ръка на най-бедните деца и ученици в Шри Ланка и ги дарявят с щастие и надежда за по-добър живот чрез образование.

Преди поредната дарителска програма, която ще се осъществи на място през декември 2021 г. и чрез която ще се даде възможност на 1100 деца от най-бедната част на Острова да учат и да се образоват, фондацията кани всички на благотворителната изложба „България през погледа на децата от Шри Ланка”.

В знак на благодарност и уважение към българските дарители ученици от 40 училища в Шри Ланка пътуваха с въображението си и сътвориха над 500 рисунки, които дариха на Фондацията. 70 от най-добрите ще бъдат показани от 18 до 21 Ноември в Арт Център "Къщата на София" (кв. Лозенец, ул. Миджур №12), като със събраните средства фондацията ще подпомогне деца в нужда в България и в Шри Ланка.

Благодарим на децата, които нарисуваха България толкова красива и цветна и на всички дарители, с които продължаваме да споделяме щастие!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X